Iată de ce nu trebuie să mănânci covrigi!
Ştiai că un covrig are între 250 şi 300 de calorii şi mai mult de 50 de grame de carbohidraţi? “Covrigii au un indice glicemic foarte mare, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge creşte rapid, după care începe să scadă la fel de repede. Aceste variaţii epuizează funcţia pancreasului şi cauzează rezistenţă la insulină, faza premergătoare diabetului. Descărcările mari de insulină fac ca aceste zaharuri să nu fie arse în totalitate şi să se transforme în celule adipoase sau colesterol. Iar dacă sunt calzi, covrigii irită stomacul”, atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Covrigii sunt extrem de săraci în elemente nutritive şi îngraşă. Nutriţioniştii au descoperit că persoanele care mănâncă zi de zi un covrig, au o greutate de două ori mai mare decât cele care consumă un covrig pe lună. Este recomandat să-i consumăm foarte rar şi când nu sunt calzi.