Iaurtul te fereşte de răceli şi viroze
Chiar dacă toamna nu s-a instalat şi afară temperatura este foarte ridicată, asta nu înseamnă că organismul nu este predispus la viroze.
Iată câteva modalităţi la înemână de a „fenta" afecţiunile specifice sezonului.
Consumă iaurt
Studiile citate de cercetătorii americani au demonstrat că dacă mănânci un iaurt pe zi, reduci cu 25 % riscul de contacta o răceală sau o gripă. Bacteriile prezente în iaurt stimulează şi ele sistemul imunitar.
Bea multă apă
Lichidele, dar mai ales apa, îţi curăţă organismul. Când bei mai mult de 1litru şi jumătate de pă pe zi, nu elimini doar bacterii şi viruşi, ci te şi hidratezi.
Respiră aer rece
În felul acesta îţi întăreşti rezistenţa la frig. Organismul este vulnerabil în acest sezon de tranziţie şi chiar dacă în timpul zilei temperaturile sunt ridicate, serile sunt totuşi reci.
Spală-te pe mâini
Răceala şi gripa se transmit prin contact direct. De exemplu, o persoană care strănută va împăştia viruşii pe mâini, apoi pe telefon şi aşa mai departe. Dacă nu ai unde să te speli pe mâini, foloseşte un gel dezinfectant.