Implantul dentar și de ce merită să apelezi la acest tratament?

image

Astăzi, există o mulțime de informații despre implantul dentar pe Internet și alte surse, deci poate s-ar părea că știm tot ce trebuie să știm despre acesta.

Din păcate, supraabundența acestor informații, precum și volumul informațiilor inexacte, au dat naștere la diferite mituri și legende despre această procedură. Este deci foarte important să alegem cu atenție sursele de informație. Află mai multe despre avantajele implantului dentar de la medicii clinicii omniadental.ro!

Avantajele implantului dentar față de celelalte variante de tratament

Dacă vorbim despre o lucrare dentară ideală, atunci aceasta trebuie să combine un anumit set de parametri estetici și funcționali, iar un implant dentar este astăzi singurul tratament dentar care îndeplinește aceste cerințe.

Implantul este înfiletat în os unde, după perioada de integrare, rămâne fixat permanent. Sarcina pe care o poate susține un implant este echivalentă cu cea pe care o poate suporta un dinte natural. Un alt avantaj al implantului este capacitatea de a păstra conturul natural al gingiilor. Din punct de vedere estetic, o coroană susținută de un implant arată exact ca un dinte natural. Practic, un dinte refacut cu ajutorul unui implant dentar funcționează, se simte și arată exact ca un dinte natural.

Protezele dentare, spre deosebire de implanturi, sunt resimțite în gură și provoacă disconfort purtătorului. În plus, protezele mobile nu sunt fixate foarte fiabil și chiar pot cădea din gură. Iar calitatea masticației cu o proteză este mult inferioară unei lucrări fixe. Avantajele protezelor molbile pot fi atribuite doar costului lor.

Punțile dentare sunt fixate pe dinții naturali ce marginesc spațiul edentat. Acest lucru presupune prelucrarea acestor dinți pentru a putea acomoda puntea și, în majoritatea cazurilor, devitalizarea lor. Cu timpul, prin resorbția osului nestimulat, se formează un spațiu sub punte, iar aceasta va trebui schimbată. În plus, punțile dentare nu pot fi folosite în cazul edentației totale, neexistând dinți care să le susțină.

Trebuie să șlefuiesc dinții pentru un implant dentar?

Nu, dinții naturali nu trebuie să fie șlefuiți sau devitalizați în cazul implanturilor dentare. Deoarece implantul înlocuiește radacina dintelui pierdut și susține de unul singur coroana dentară, dinții vecini spațiului gol nu vor fi deloc implicați în procesul de refacere a dintelui pierdut.

Ce tratament rezistă mai mult? Implantul dentar VS alte lucrări protetice

Dintele reconstituit cu ajutorul unui implant dentar este alcătuit din 3 componente - implantul propriu-zis, bontul protetic (care face legătura între implant și coroană), și coroana protetică. Implantul în sine și bontul protetic pe care este instalată coroana, dacă sunt îngrijite corespunzător, pot dura o viață întreagă, dar coroana va trebui înlocuită periodic.

În cazul protezelor dentare, situația este complet diferită; acestea trebuie adaptate anual. În plus, gingia și osul de sub proteză nu primesc sarcina masticatorie necesară și, prin urmare, se atrofiază, iar forma maxilarului se schimbă. Dacă proteza nu este adaptată în conformitate cu contururile modificate ale maxilarului, atunci se formează un decalaj între structura protetică și țesuturile moi. Astfel, stabilitatea protezei se reduce, iar alimentele pot pătrunde cu ușurință sub proteză.

O punte dentară poate rezista între 5 și 15 ani. Însă, este de preferat ca aceasta să se schimbe atunci când este nevoie să fie adaptată la noua forma a osului resorbit, chiar dacă acest lucru presupune înlocuirea mai frecventă a lucrării.

Implantul dentar și atrofia osoasă

Nicio altă variantă de tratament, cu excepția implantului dentar, nu poate asigura sarcina necesară pe osul maxilarului și o distribuire a acesteia în mod adecvat. De regulă, osul începe să se resoarbă după șase luni de la pierderea sau extragerea unui dinte și nici o punte dentară, chiar și cea mai scumpă, nu poate preveni acest lucru. Dacă pacientul ignoră problema lipsei unui dinte pentru o lungă perioadă de timp, pot să apară modificări serioase, cum ar fi modificarea mușcăturii, distorsionarea trăsăturilor faciale - colțurile buzelor coboară adesea, se formează pliuri nazolabiale premature și profunde.

maurice munteanu
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
Adriana și Eliza Iliescu
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
cub anca androne png
horoscop
jude law phillipa coan jpeg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
Ministrul Apărării Vasile Dîncu la Chişinău FOTO Facebook
faliment criza foto shutterstock jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg