Încarcă-te cu energie prin alimentaţie
Temperaturile ridicate ne moleșesc, ne dau dureri de cap și cresc nivelul de stres din organism. Pentru a ne menține energici pe tot parcursul zilei este necesar să acordăm o atenție deosebită alimentației.
Specialiștii ne recomandă să consumăm porții mici și dese, de preferat din trei în trei ore. Organismul uman este programat genetic să susțină digestia la un astfel de interval de timp, acesta fiind și ritmul în care stomacul și intestinele secretă colecistokinina, un hormon implicat în digestie.
De asemenea, nu este indicat să sari peste micul dejun. Dimineața creierul nu mai are suficientă glucoză care să-l ajute să funționeze optim, dacă nu îi este furnizată prin alimentație.
Asemănător creierului, și ficatul are rezervele sale de glucoză, însă atunci când le epuizează, este obligat să își obțină animoacizii necesari funcționării optime din surse alternative. Cu alte cuvinte, ficatul “fură” aminoacizii din mușchi. Astfel, apare oboseala fizică, amplificând-o pe cea mentală.