Îndulcitorii artificiali, între beneficii și riscuri

Ultima actualizare:

    Aspartmul este o combinație între 2 aminoacizi și este de 200 de ori mai dulce ca zahărulwww.clicksanatate.ro
Aspartmul este o combinație între 2 aminoacizi și este de 200 de ori mai dulce ca zahărulwww.clicksanatate.ro

Unele persoane folosesc îndulcitorii artificiali pentru că nu conțin calorii și pentru a elimina zahărul din alimentație. Totuși, acești înlocuitori ai zahărului sunt subiectul unor controverse.

Îndulcitorii artificiali se găsesc din plin în sucuri şi în unele alimente, în special în dulciuri. Cei mai cunoscuți îndulcitori sunt aspartamul, zaharina şi sucroza. Aceste substanţe de sinteză pot fi folosite cu încredere de către diabetici, deoarece nu cresc nivelul de zahăr din sânge.

Multe persoane înlocuiesc zahărul cu îndulcitori artificiali pentru că vor să slăbească, însă oamenii de știință israelieni de la Institutul de Știință Weizmann susţin că aceștia favorizează obezitatea, pentru că organismul nu mai are capacitatea de a controla apetitul. Astfel, corpul cere mai multă hrană decât are nevoie, ceea ce înseamnă că mănânci mai mult, deci te îngrași.

Aspartamul, de 200 de ori mai dulce decât zahărul

Unul dintre cei mai utilizați îndulcitori artificiali, aspartmul, este o combinație între 2 aminoacizi, fenialanina și acidul aspartic, fiind de 200 de ori mai dulce ca zahărul.

Descoperă pe clicksanatate.ro care sunt riscurile consumului de îndulcitori

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net