Infuzia de lavandă combate balonarea

Ultima actualizare:

    Dacă eşti uşor agitat şi nu poţi să dormi, bea, înainte de culcare, un ceai de lavandă.www.clicksanatate.ro
Dacă eşti uşor agitat şi nu poţi să dormi, bea, înainte de culcare, un ceai de lavandă.www.clicksanatate.ro

Lavanda poate fi un ingredient al parfurmurilor sau al produselor de îngrijire favorite, dar și planta la care apelezi atunci când te simți balonat sau când nu poți dormi.

Dacă ai probleme cu gazele intestinale și te umfli, ți-e greață, ceaiul de lavandă te poate ajuta să elimi acest disconfort. Polifenolii din lavandă previn dezvoltarea bacteriilor din intestin și astfel nu se vor mai crea gaze.

Știai că apa și ceaiul de lavandă hidratează pielea. Fă ceaiul (o cantitate generoasă de flori de lavandă) și lasă-l să se răcească, apoi varsă-l într-o sticlă cu pulverizator. Spală-te pe față cu el. După aceea, stropește-te cu apă de lavandă (găsești în magazinele naturiste). De asemenea, lavanda este un remediu natural contra pierderii părului.  

Alungă și insomnia sau durerile de cap

Unii fitoterapeuți afirmă că are proprietăți sedative, ajutându-te să dormi. Insomniile cronice necesită consultul medicului și nu se tratează așa. Bea înainte de culcare o cană cu ceai de lavandă pentru un somn odihnitor.Dacă ești ușor agitat și nu poți să dormi, ai putea bea, înainte de culcare, un ceai de lavandă (din flori proaspete sau uscate).

Este cunoscut pentru proprietățile sale cu efect de calmare. De asemenea, ușurează durerile de cap, combate anxietatea, calmează durerile de dinți. Lavanda are rolul de a liniști sistemul nervos și de a îl încetini pe cel cardiocascular, astfel încât să elibereze constricția (strângerea) vaselor de sânge care pun presiune pe zona capului. Ai nevoie de 2 lingurițe de flori de lavandă și 4 căni de apă. Adaugă florile în apa fiartă și lasă-le să stea 15 minute. Strecoară și bea-l într-un loc liniștit până trece durerea.  Vara ai putea să îl bei rece.

Află ce poți trata cu ulei de levănțică!

Ce te privează de complicații ale hipertensiunii

Așa nu-ți afectezi sănătatea în timp ce te relaxezi!

image
image
image
image
image
image
student 849825 1920 jpeg
seism jpeg
seism jpeg
decoruri paste 3 jpg
elon musk conturat pe fundal albastru Twitter shutterstock 2221703039 jpg
pard din istambul plin de lalele jpg