Însărcinată în sezonul rece? Acest ghid este pentru tine!

Ultima actualizare:

    În zilele friguroase, cu zăpadă sau gheață, e bine să stai în casă
În zilele friguroase, cu zăpadă sau gheață, e bine să stai în casă

În față avem trei luni pline de iarnă, iar meteorologii spun că nu va fi una prea ușoară. Dacă ești gravidă în această perioadă ar fi bine să ții cont de câteva sfaturi, astfel încât să nu ai neplăceri și să te bucuri de cele mai frumoase luni din viața ta. Iată care sunt recomandările medicilor!

Așa scapi de uscăciunea pielii!

În afară de modificările hormonale și de lipsa fluidelor, vremea rece și vântul îndepărtează umezeala pielii, lăsând-o uscată și aspră. Combateți pielea uscată cu o loțiune delicată, astfel încât să puteți hidrata pielea, în special burta, zona în care pot apărea mâncărimi în timpul sarcinii, din cauza întinderii pielii. Consumul unei cantități mari de apă și plasarea unui umidificator în camera de dormit, de asemenea, ajută la prevenirea uscării pielii.

Adoptă o dietă echilibrată!

O dietă potrivită pentru orice femeie însărcinată în sezonul rece înseamnă alimente sănătoase, cu un aport semnificativ de vitamine și minerale pentru organism. Fructele și legumele crude nu trebuie să lipsească din dieta de iarnăa a femeii însărcinate. De asemenea, corpul nu absoarbe prea multă vitamina D în timpul iernii, iar aceasta este esențială pentru dezvoltarea dinților și oaselor bebelușului, astfel, femeile însărcinate trebuie să opteze pentru un supliment sau multivitamine pentru a se asigura că ajung la nivelurile recomandate zilnic, spun obstetricienii de la Omnia Medical Center.

Poartă încălțăminte adecvată!

Nu vă lăsați surprinse de condițiile meteorologice în sezonul rece. Optați pentru cizme și ghete comode, dar, în același timp, călduroase și impermeabile. Este chiar mai bine dacă acestea sunt ușor de pus în picioare, deoarece femeilor însărcinate le este greu să se aplece. Încercați să evitați purtarea tocurilor, mai ales că acestea sporesc șansele de alunecare pe gheață.

Ieși din casă doar dacă e cu adevărat nevoie, în zilele cu zăpadă și gheață!

În special în astfel de zile este bine să te gândești dacă ai cu adevărat nevoie să ieși din casă. Când este cald și plăcut afară este chiar recomandat să faci plimbări, să mergi în vizite și să ai o viață socială activă, însă în zilele în care sunt blocaje de zăpadă și gheață foarte multă este bine să te gândești de două ori înainte să ieși din casă dacă ieșirea respectivă este sau nu necesară. Mai ales, dacă ești spre sfârșitul sarcinii.

Stai departe de microbi!

Este ușor să răcești în timpul iernii, mai ales că sistemul imunitar nu este la fel de puternic atunci când ești gravidă. Spală-te frecvent pe mâini și încearcă să eviți apropierea de persoanele bolnave.

Vaccinează-te împotriva gripei!

Femeile gravide prezintă un risc crescut de a suferi complicații din cauza gripei și a altor viroze. Pentru a te proteja împotriva acesteia este bines ă te vaccinezi. Imunitatea va fi transmisă copilului în primele câteva luni de viață.

Evită sporturile de iarnă!

În timpul sarcinii, corpul tău se schimbă în multe feluri. Hormonii din timpul sarcinii îți afectează ligamentele și articulațiile, ceea ce te predispune la răni și îți poate afecta echilibrul pe măsură ce greutatea ta crește.

Multe sporturi de iarna ar trebui evitate în timpul sarcinii deoarece, dacă le practici, te poți răni la abdomen sau uter – mai ales când uterul este foarte mare. Este vorba despre: schi, snowboarding, hochei și săniușul.

image
image
image
image
image
image
Persoane se plimbă în parcul IOR într-o zi în care temperatura a depășit mult media perioadei -18 ianuarie 2023. Inquam Photos / George Călin
linii avion cer buna jpg
accident copil iasi jpg
paianjen Phoneutria nigriventer jpg
banner pensii png
Dumitru Buzatu jpeg
incendiu nunta irak jpg
image
actualitate.net