Întărește-ți organismul cu ghințură

Ultima actualizare:

    Amarogentina este substanţa care dă gustul amărui rădăcinii de ghinţură şi care îmbunătăţeşte digestia.www.clicksanatate.ro
Amarogentina este substanţa care dă gustul amărui rădăcinii de ghinţură şi care îmbunătăţeşte digestia.www.clicksanatate.ro

Cunoscută sub numele de gențiană galbenă, ghințura se deosebește de celelalte plante prin gustul ușor amărui, fiind recomandată pentru combaterea paraziților intestinali și întărirea sistemului imunitar.

Se spune că cel care a descoperit proprietățile terapeutice ale acestei flori a fost regele Gentius al Iliriei, care o folosea la scăderea febrei. În popor, i se mai spune și fierea pământului, iar bătrânii beau ceaiul de ghințură pentru creșterea poftei de mâncare. De la plantă, în scop medicinal, se utilizează doar rădăcina, care conține steroli, uleiuri volatile, taninuri, mucilagii și săruri minerale.

De ajutor în răceală

Nasul înfundat, febra, oboseala și tusea sunt câteva dintre simptomele răcelilor și gripelor, care pot fi combătute cu decoct de ghințură. Pune 1 linguriță de plantă mărunțită în 500 ml apă rece, apoi fierbe 25-30 de minute, filtrează și bea decoctul de 2-3 ori pe zi. Dacă ți se pare prea amar, îl poți îndulci cu miere. Remediul are rol în reglarea temperaturii corpului, alină durerile de gât și este un bun expectorant.

Fără balonare și constipație

Amarogentina este substanța care dă gustul amărui rădăcinii, fiind în același timp și cea care îmbunătățește digestia și astfel nu te vei mai confrunta cu balonare, constipație sau senzație de prea plin după masă. Cel mai eficient în acest caz este maceratul. Pune 100 g rădăcină de plantă mărunțită în 500 ml alcool de 70 ˚ și ține sticla într-un loc răcoros. După 8 zile strecoară și toarnă maceratul într-un recipient de sticlă, pe care-l ții la rece. Ia câte 10-15 picături înainte de mesele principale. În caz de senzație de greață, se pot bea 4-5 picături de tinctură, dizolvate în 100 ml apă.

Elimină paraziții intestinali

Copiii sunt cei mai expuși infestării cu paraziți intestinali, deoarece uită să se spele pe mâini. Pentru a scăpa de aceștia, pot bea ceai de ghințură. Fierbe 5 minute 1 linguriță cu rădăcină de ghințură în 300 ml apă și strecoară. Se beau câte 3 căni pe zi, dimineață, la prânz și seara, îndulcite cu 1 linguriță de miere.

Află pe clicksanatate.ro ce leacuri cu ghințură regenerează ficatul și-ți redau pofta de mâncare!

Cea mai bună dietă de slăbit

Cum tratez anemia?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
parfum pixabay jpg
apa marii jpg
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
img jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net