Îţi bate inima prea repede? Bea ceai de urzică
Dieta echilibrată este foarte importantă. Este necesară o alimentaţie bogată în sucuri de morcov - 300 ml pe zi, sfeclă roşie - 40 ml pe zi, ţelină - 100 ml pe zi, spanac - 30 ml pe zi angelică
* decoct din o linguriţă de rădăcină de angelică mărunţită la 250 ml de apă clocotită, se fierbe 5 minute, se lasă în repaus 10 minute, apoi se strecoară; se consumă 2 căni pe zi* păducel sub formă de infuzie din fructe şi flori, 2 linguriţe de plantă la 200 ml de apă clocotită, se infuzează 10 minute, se beau 2 căni pe zi* talpa-gâştei, infuzie din 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 7-8 minute şi se consumă fracţionat, o cană pe zi* urzică, sub formă de infuzie din 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită, se infuzează 10 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi* mierea de salcâm - 100 g, tinctura de propolis- 20 g şi tinctura de usturoi - 20 ml se lasă la macerat 20 zile; apoi se ia câte 1 linguriţă pe zi, cu 40 de minute înainte de masa de prânz.
Ce este tahicardia?
Inima bate în ritm mai mare decât cel normal şi se manifestă prin palpitaţii, stări de ameţeală, slăbiciune, leşin cauzat de oboseala fizică acumulată, emoţii. De evitat: consumul excesiv de cafea, alcool şi tutun, băuturile răcoritoare ce conţin cofeină şi mesele abundente.