Îţi cade părul? Uite care pot fi cauzele!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Căderea părului este extrem de neplăcută pentru orice persoană. Dacă începi să observi fire de păr prin toată casa, din ce în ce mai des, iar pieptănul rămâne încărcat ori de câte ori îl foloseşti, atunci ai o problemă. Nu trebuie să mergi urgent să-l tunzi, ci mai degrabă află care sunt principalele cauze şi ia măsuri ca să rezolvi problema.

Cauze genetice

Dacă ai trecut pragul de 35 de ani, poţi da vina pe moştenirea genetică dacă te confrunţi cu subţierea şi căderea părului. Dacă ai în familie membri care se confruntă cu aceste probleme, poţi să foloseşti tratamente pentru întărirea firului şi regenerarea acestuia.

Stres

Iată că ”boala secolului” afectează şi podoaba capilară. Dacă lucrezi într-un mediu stresant sau ai un stil de viaţă solicitant, podoaba ta capilară va avea de suferit. Orice traumă de natură psihică poate duce la căderea temporară a părului.

Dietă

Persoanele care urmează o dietă cu puţine calorii sau cele care nu consumă suficiente vitamine şi minerale se vor confrunta cu probleme şi la nivelul scalpului şi al părului. Atenţie, consumă mai multe proteine, acestea sunt esenţiale pentru regenerarea şi creşterea firelor capilare. Asigură-te că mănânci cel puţin 45 de grame de proteine ​​zilnic.

Probleme de sănătate

Afecţiunile tiroidei, dezechilibrele hormonale, sarcina şi menopauza sunt câteva dintre problemele de sănătate care pot fi asociate cu pierderea excesivă a părului.

Medicamente

Ştiai sau nu, şi medicamentele pot afecta podoaba capilară. Ele tratează diferite probleme de sănătate, însă uneori pot avea efecte secundare nedorite. Printre acestea se numără şi schimbarea texturii părului sau pierderea în exces a firelor. 

Mediul înconjurător 

Soarele, clima şi poluarea pot avea o influenţă majoră asupra sănătăţii scalpului şi a părului. Şi expunerea la apă ce conţine clor, minerale şi metale afectează structura firului, conform www.alegesanatos.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
injunghiat pixabay jpg
cel mai tanar pictor jpg
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net