Îţi dăm pentru cea mai bună asigurare de sănătate

Ultima actualizare:

    Înainte de a-ţi face o asigurare privată de sănătate, compară ofertele şi alege în funcţie de nevoile tale reale. Asta, pentru a nu plăti servicii de care nu ai nevoie.
Înainte de a-ţi face o asigurare privată de sănătate, compară ofertele şi alege în funcţie de nevoile tale reale. Asta, pentru a nu plăti servicii de care nu ai nevoie.

Sistemul asigurărilor de sănătate începe să câştige aprecierea românilor, deşi oamenii încă nu dispun de toate informaţiile necesare pentru a alege cele mai bune opţiuni pentru nevoile lor. Iată 9 sfaturi pe care o persoană trebuie să le ia în considerare atunci  când alege un plan de asigurare privată de sănătate.

Care e aria de acoperire?

Asiguratul trebuie să verifice dacă aria de acoperire nu este restrânsă doar la regiunea în care acesta se află, şi cuprinde şi orice altă zonă pe care este posibil să o viziteze, chiar dacă doar pentru o perioadă scurtă, indiferent dacă este vorba despre afaceri sau călătorie. Aria de acoperire face referire şi la centrele medicale la care ar putea apela în cazul în care va avea nevoie de îngrijiri medicale.

Asiguratul trebuie să aproximeze care este acoperirea de care are nevoie. Spre exemplu, dacă se mută în Europa de Vest şi va plăti contribuţia pentru asigurările sociale, va avea dreptul, de asemenea, la tratament oferit de sistemul local naţional de sănătate pentru o perioadă de timp.

Totuşi, dacă solicită tratament privat sau dacă timpul de aşteptare este mult prea mare, atunci ar fi mai bine să beneficieze de un nivel superior de acoperire.

Atenţie la termeni şi condiţii

Persoana asigurată trebuie să fie sigură că termenii şi condiţiile asigurării se potrivesc cerinţelor lui. În unele cazuri, asiguratorii  vor exclude acoperirea problemelor medicale pre-existente. Există însă şi planuri care acoperă condiţiile medicale pre-existente, iar acesta poate fi un punct important în selectarea unui anumit furnzior.

Este inclus tratamentul pentru cancer?

Asiguratul ar trebui să afle dacă tratamentul împotriva cancerului este acoperit. Există planuri de asigurare care nu acoperă costurile acestui tip de tratament sau procedurile medicale pentru bolile cronice. Este bine ca beneficiarul să aleagă un plan complet, care să asigure îngrijire medicală indiferent de problemele de sănătate pe care le-ar putea întâmpina pe parcursul duratei poliţei de asigurare.

Sunt plăţi în plus?

Asiguratul trebuie să întrebe furnizorul dacă trebuie să plătească suplimentar atunci când foloseşte asigurarea. Aceasta va fi suma pe care va trebui să o plătească de fiecare dată când solicită acoperirea costurilor medicale, sau doar o singură dată pe an. Este foarte important ca asiguratul să aleagă varianta cea mai potrivită pentru nevoile lui.

Alege un plan personalizat

Asiguratul trebuie să fie sigur că nu va plăti pentru beneficii care nu se potrivesc nevoilor lui. Ar trebui să opteze pentru un plan personalizat!

Cât te costă?

Pentru o asigurare medicală internaţională preţul este influenţat de acoperirea pe care asiguratul o alege. Cu cât acoperirea este mai mare - mai ales dacă sunt asigurate mai multe persoane - cu atât prima va fi mai mare.

Furnizorii de asistenţă

Asiguratul trebuie să ştie cine îi va oferi asistenţa. Acestea sunt persoanele pe care le va contacta în cazul unei urgenţe şi care vor intermedia relaţia cu spitalele. E bine să se verifice dacă furnizorul poate oferi servicii de ambulanţă aeriană în cazul unei urgenţe.

Care e societatea de asigurări?

Clientul trebuie să afle ce companie de asigurări subscrie planurile. Aceasta va plăti daunele, astfel că trebuie să te asiguri că prezintă siguranţă financiară.

Planul familial

Asiguratul trebuie să ştie dacă şi membrii familiei lui pot fi, de asemenea, adăugaţi în plan. Astfel, este recomandat să se asigure că beneficiile poliţei sunt valabile pentru întreaga familie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net