Leacuri care ne ajută să scăpăm de viroze, bolile iernii

Ultima actualizare:

    Cătina, o polivitamină naturală, combate virozele Foto: pixabay.com
Cătina, o polivitamină naturală, combate virozele Foto: pixabay.com

Acum, în sezonul virozelor, putem să le combatem cu ajutorul remediilor naturale. Dintre cele mai valoroase remedii de acest fel sunt fructele. De aceea, pe lângă plăcerea de a le consuma proaspete, trebuie să găsim și modalități de conservare a acestora, ca surse de vitamine și minerale, care să ne mențină în formă.

Cătina, o polivitamină naturală, combate virozele 

Proprietăţile terapeutice ale cătinei se regăsesc atât în fructe, cât  şi în frunze, în tulpini, ramuri şi rădăcini. Fructele arbustului se recoltează imediat după coacere, începând cu luna august şi până la lăsarea primului îngheţ.

Numită de specialişti  „ginsengul românesc", cătina este un leac-minune pentru organism. Persoanele anemice, convalescenţii, cei predispuşi la infecţii şi la răceli, copiii, începând cu vârsta de şapte ani, bătrânii, femeile cu un psihic fragil, sportivii, dar și bărbaţii cu tulburări de dinamică sexuală, este bine să beneficieze din plin de calităţile acestei plante. Iarna, cătina  combate virozele.

Cătina are calități revigorante excelente

Fructele de cătină conţin o cantitate mare de betacaroten, substanță (esenţială pentru vedere), numeroase vitamine (A, C, D, E, P, K şi complexul B, toate  vitaminele de la B1 la B9), oligoelemente (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi fier), 18 aminoacizi (inclusiv aminoacizii esenţiali), acizi graşi, fitosteroli (hormoni vegetali), ulei esenţial, pigmenţi, acizi graşi şi serotonină, eficientă în terapia antistres. Cătina conţine o cantitate foarte mare de vitamina C, un antioxidant care protejează mucoasele şi pielea de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi este un foarte bun stimulent care creşte imunitatea. În plus, acţiunea antioxidantă a cătinei se datorează şi bogăţiei de vitamina E din compoziţie, (numită şi vitamina tinereţii). Cei care urmează periodic o cură cu  cătină sunt ocoliți de viroză .

Măceșele tratează până la 100 de boli 

Pentru efectele lor remarcabile, de zeci de ani, fructele acestui arbust popular sunt apreciate pe tot mapamondul.  În trecut, în China, fructele măceşului erau indicate în tratarea afecţiunilor digestive;. Romanii le foloseau ca remedii pentru 30 de boli, iar în ţările Americii de Sud, măceşele erau un leac sigur pentru afecţiunile musculare, la concurenţă cu ghimbirul. În timp, numărul afecţiunilor tratate cu măceşe a sporit considerabil până la 100. Măceșele sunt un remediu recomandat de terapeuți în tratamentul virozelor.

Măceșele sunt duşmanii virozelor

În perioada epidemiilor, infuziile de măceşe, la fel şi pulberea, se luptă cu viruşii şi combat efectele febrile. Se consumă câte trei ceaiuri pe zi, iar pulberea de măceşe ( două-trei linguriţe se poate adăuga în iaurt, în supe sau compoturi) Preventiv, se administrează câte un vârf de cuţit de pulbere sau de fructe uscate şi zdrobite, de mai multe ori pe zi.

Iarna, merele sunt medicamente valoroase care tratează virozele

Puterea terapeutică  a merelor este cunoscută  din vremuri  îndepărtate. În timpul epidemiilor de viroză, consumatorii de mere  sunt protejați de  cumplita boală. Calitățile terapeutice ale merekor se datorează  compoziției lor deosebite: vitaminele A, B1, B12, C, E, K proteineler antioxidanțiii, fibrele vegetale, potasiului, fosforului, calciului și magneziului. Toate aceste ingrediente sporesc efectele revigorente ale acestor fructe – medicament,  recomandate în tratamentele virozelor  .

Fiertura de poame tratează bolile iernii

Ca și fructele proaspete, fiertura de poame este recomandată de terapeuți în tratarea virozelor,  atât copiilor, cât și adolescenților, vârstnicilor  și femeilor însărcinate.  Poamele din coaja merelor sunt bogate în vitamine și minerale și , de aceea, sunt recomandate în tratamentul virozelor și în reglarea carențelor de vitamine. În opinia specialiștilor, iarna, fiertura de poare constiuie un tratament  împotriva bolilor de sezon.  Fiertura de poame se prepară  astfel: Într-o  cană cu 250 ml de apă rece se pune la fiert o mână de poame, la foc potrivit. Când apa începe să fiarbă se adaugă  o jumătate de linguriță de scorțișoară. La prepararea  fierturii nu sunt recomandate merele confiate din magazine,  deoarece acestea conțin zaharoză și aditivi, ingrediente dăunătoare organismului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net