Leacuri contra durerilor de încheieturi. Ce trebuie să consumi
Intense și uneori greu de suportat, durerile de încheieturi pot afecta pe oricine, însă se manifestă, cel mai frecvent, la vârstnici. Sunt mai accentuate în sezonul rec, dar pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor naturale.
Apar, de obicei, la nivelul genunchilor, umerilor şi coatelor. Pot avea cauze variate, de la traumatisme, până la afecțiuni precum osteoporoza, artrita, atroza, guta. Durerile de articulații afectează mobilitatea și se pot intensifica în urma unui efort. Pot dispărea după o săptămână sau pot să dureze câteva luni.
Coada-calului
Datorită conținutului ridicat de siliciu, planta joacă un rol important, mai ales la nivelul oaselor și articulațiilor – favorizează mineralizarea și redă mobilitatea articulațiilor. Se toarnă peste o lingură de plantă uscată o cană de apă fierbinte și se ține la infuzat 10 minute. Se strecoară ceaiul și se lasă la răcit, apoi se beau 2-3 căni pe zi.
Urzica
Frunzele de urzică reduc inflamaţiile articulare şi, totodată, întăresc structura oaselor. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă, la o ceașcă de apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, pe stomacul gol. Pentru efect sporit, urzica poate fi combinată cu alte plante, precum salcia, creţuşca, sau mesteacănul.
Angelică
Durerile reumatice şi cele provocate de gută pot fi ameliorate cu infuzie de angelică. Peste o lingură de plantă uscată și mărunțită se toarnă o cană cu apă fierbinte. Se beau 2 căni pe zi, timp de 3 săptămâni. Atenție! Tratamentul nu este indicat femeilor însărcinate și diabeticilor.
Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!
Planta despre care Biblia spune că poate vindeca orice boală