Leacuri din natură pentru sindromul premenstrual

15 mai 2018
article img
Bea câte 15 picături de tinctură de roiniţă de 3 ori pe zi.www.clicksanatate.ro

Dacă lună de lună te confrunţi cu irascibilitate, dureri de cap, balonare sau alte... o sută şi ceva de simptome, s-ar putea să fii una dintre victimele sindromului premenstrual. Scapă de aceste senzații cu ajutorul remediilor din natură.

Sindromul premenstrual sau PMS (premenstrual syndrome) îşi face prezenţa de obicei cu şapte până la zece zile înainte de instalarea menstruaţiei şi se manifestă printr-o serie de modificări la nivel fizic sau psihic. Intensitatea simptomelor diferă însă de la o femeie la alta, existând şi o formă mai gravă a acestei afecţiuni, ce necesită ajutor medical. Nu toate femeile suferă de sindrom premenstrual: crampe durereoase, balonări şi o stare de nervozitate sau de agitaţie. Dar, aproximativ 85% dintre acestea au, în perioada premergătoare menstruaţiei, cel puţin una din simptomele menţionate mai sus.

Infuzia de păpădie

Toarnă 500 ml de apă clocotită peste 3 lingurițe de frunze uscate, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 10 minute. După răcire strecoară și bea câte 2-3 ceaiuri pe zi.

Tinctura de roiniță

Pune la macerat 20 g de frunze mărunțite, în 100 ml alcool de 70 grade, timp de 2 săptămâni. Agită sticla zilnic, de câteva ori, apoi strecoară lichidul. Bea câte 15 picături de 3 ori pe zi. 

Află pe Clicksanatate.ro ce alte tratamente naturale te scutesc de neplăcerile de dinaintea menstruației!Scapă de depresie cu ceai de valeriană

Accelerează-ți metabolismul cu acest suc!