Leacuri eficiente cu banala ceapă

simeon stalpnicul png
Ceapa are proprietăţi antiinflamatoare, de antibiotic şi antivirale.www.clicksanatate.ro

Ceapa este bogată în compuși care conțin sulf, cei care îi dau şi mirosul puternic. Sulful este un element de detoxifiere puternic si ajută organismul să elibereze toxinele, fiind benefic în special pentru ficat. Alimente bogate în sulf, de asemenea, ajută organismul la detoxifierea de metale grele, cum ar fi plumbul.

Fluidifică sângele

Ceapa este o sursă bogată de quercetină, un  antioxidant puternic, care este eficient pentru a subția sângele. De asemenea,, previne apariţia cheagurilor, ajută la normalizarea nivelului de coloesterol şi luptă cu astmul, bronșita cronică, febra fânului, diabetul, ateroscleroza şi infecţiile.

Are şi un conţinut mic de calorii, şi anume de 44 la 100 de grame, ceea ce înseamnă că poate fi consumată fără probleme dacă ţii cură de slăbire.

Are proprietăţi de antibiotic

Ceapa are proprietăţi antiinflamatoare, de antibiotic și antivirale. De aceea, etse utilă pentru prevenirea apariţiei răcelilor şi virozelor de sezon. Totodată, grăbeşte vindecare infecţiilor.Se spune că Împăratul Nero folosea ceapa pentru vindecarea răcelilor.De asemenea, quercitina  stimulează sistemul imunitar, prevenind în același timp dezvoltarea tumorilor. Un studiu a constatat că îmbinarea dintre substanţele care se găsesc în ceapă şi turmeric reduce numărul leziunilor precanceroase. Scazi riscul apariţiei de cancer de colon, dacă mănânci ceapă.Persoanele care suferă de afecţiuni ale stomacului, precum gastrita hiperacidă şi ulcerul trebuie să limiteze consumul de ceapă crudă, pentru că alimentul poate să favorizeze apariţia arsurilor.

Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii cu ceapă îți îmbunătățesc sănătatea dentară!

Cum să-ți faci propriul sirop de tuse

Ce factori te aduc în pragul de a face diabet

colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
foto 1 bec economic jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
1 ceas shutterstock 503867887 jpg jpeg
Ana de Armas foto profimedia 0712797429 jpg
Razboi in Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării jpg
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg