Leacuri rapide cu oțet de mere
Folosit cu precădere în bucătărie, oţetul de mere este un leac din bătrâni, bun în multe afecţiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine şi minerale. Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ ce poţi trata cu ajutorul acestuia!
- Vindecă şi cicatrizează rănile
Oţetul de mere poate să facă minuni pentru piele. Dacă te-ai învineţit, încălzeşte puţin oţet de mere amestecat cu un praf de sare. Toarnă câteva picături pe un tifon şi aplică peste lovitură.
- Alungă migrenele
Te doare capul? Aplică pe tâmple o compresă înmuiată într-un amestec de apă caldă şi oţet de mere. De asemenea, poţi inspira vapori de oţet, aproximativ 10 minute. Toarnă într-un vas cantităţi egale de oţet de mere şi apă, apoi pune-le pe foc. După ce apa a fiert, acoperă capul cu un prosop mare şi stai aplecată deasupra vasului, ca să inhalezi aburii.
- Contra pişcăturilor de ţânţari
Oţetul de mere calmează mâncărimile provocate de pişcăturile de ţânţari. Pune câteva picături pe o dischetă demachiantă şi dă-te pe piele. Foloseşte oţetul în cantităţi mici, diluat cu apă.
- Alină durerile reumatice
Dacă ai în casă o sticlă cu oţet de mere, ai şi un leac bun contra reumatismului. Pentru a calma durerile, aplică pe zonele afectate comprese. Ai nevoie de 2 linguriţe de oţet, o linguriţă de hrean ras şi o linguriţă de ceapă tocată mărunt. Amestecă bine cele 3 componente, înveleşte-le în tifon, apoi aplică o oră pe locul afectat.
- Combate tusea
Pentru a potoli tusea, amestecă într-un pahar cu apă călduţă 80 ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere. Bea o lingură din acest preparat o dată la 4 ore, până la ameliorarea simptomelor.
- Reglează secreţia de sebum
Oţetul de mere echilibrează pH-ul pielii, estompează ridurile şi previne secreţia de sebum în exces. Îmbibă o bucată de vată în oţet de mere îndoit cu apă şi curăţă faţa, tamponând zona cu probleme, de 2 ori pe zi.