Legumele de toamnă întăresc imunitatea
Morcovul. Consumat sub formă de suc sau preparat în mâncăruri, el creşte rezistenţa şi contribuie la întreţinerea şi redobândirea stării de sănătate (conţine calciu, magneziu, fier, potasiu, B1, B2, B6). Carotenul elimină substanţele toxice din corp, având acţiune antioxidantă (împiedică formarea celulelor canceroase.
Varza roşie. Mult mai bogată în antioxidanţi decât cea albă, varza roşie are o puternică acţiune detoxifiantă, reducând cu mult riscul de cancer. Vitamina C din aceasta ajută cardiacii, în sezonul rece, să facă faţă mai uşor temperaturilor scăzute. O jumătate de pahar de suc, de trei ori pe zi, le stimulează imunitatea.
Ciupercile. Studiile arată că ciupercile cresc activitatea anticorpilor din organism, făcându-i mai puternici. Aşadar, dacă ai o infecţie, include ciupercile în alimentaţia zilnică şi te vei recupera mai uşor (crude, în salate, sau gătite la cuptor).