Leuşteanul, un antiinflamator de top. Poate vindeca numeroase afecțiuni

Ultima actualizare:

Nelipsit din bucătărie, leuşteanul nu are doar un gust plăcut, ce dă savoare ciorbelor şi altor mâncăruri, ci ajută la prevenirea şi chiar la vindecarea unor afecţiuni. Întărirea sistemului imunitar, protejarea rinichilor sau alinarea inflamaţiilor sunt doar câteva dintre beneficiile consumului de leuştean asupra sănătăţii.

  • Ajută în procesul digestiv. Datorită proprietăţilor antiinflamatoare, leuşteanul calmează durerile stomacale şi ajută la sănătatea colonului. Pe lângă reducerea balonării, consumarea acestei plante reduce iritaţia intestinală.
  • Efect antibacterian. Oamenii de ştiinţă britanici au demonstrat că un consum regulat de leuştean ajută în lupta cu infecţii periculoase, precum Escherichia coli (E. coli), Salmonella sau Helicobacter pylori.
  • Sănătatea pielii. Aplicat direct pe piele sau sub formă de cremă, leuşteanul ajută la ameliorarea simptomelor psoriazisului sau acneei. Datorită proprietăţilor sale, leuşteanul face pielea mai catifelată, îi conferă un aspect sănătos şi frumos şi ajută la prevenirea ridurilor. 
  • Ajutor pentru plămâni. În cazul afecţiunilor respiratorii, leuşteanul ajută la expectoraţia excesului de mucus şi salivă. Datorită compusului chimic eucaliptol, planta reduce inflamaţiile ce apar la nivelul plămânilor.

  • Rinichi. Studiile arată că leuşteanul are acţiune diuretică, stimulând urinarea fără să ducă la o pierdere mare de electroliţi. Această stimulare este importantă pentru cei care doresc o detoxifiere sănătoasă, fără riscul de deshidratare. Un alt beneficiu este scăderea riscului de pietre la rinichi.  
  • Artrită, gută şi hemoroizi. Leuşteanul este un antiinflamator natural, considerat un remediu util în cazul persoanelor care suferă de artrită, gută sau hemoroizi. Practic, în cazul oricărei inflamaţii dureroase, consumul de leuştean ajută la alinarea simptomelor.
  • Efecte antialergice. Datorită quercitinei, leuşteanul ajută la reducerea simptomelor unor alergii, putând fi folosit cu succes pentru ameliorarea mâncărimilor ochilor sau a secreţiilor nazale abundente, scrie farmaciata.ro.

Cum se consumă leuşteanul 

  • Tinctură - Se pregăteşte din rădăcină de leuştean dată prin răzătoare şi amestecată cu 500 ml de alcool alimentar de 50 de grade. Se lasă la macerat pentru 2 săptămâni, dar se agită de două ori pe zi tinctura, după care se strecoară şi se recomandă să fie folosită în caz de afecţiuni gastrice.
  • Ceai de leuştean - Pentru 250 ml de apă clocotită ai nevoie de două linguriţe de leuştean uscat. Se lasă totul la infuzat pentru 10-15 minute, după care ceaiul se strecoară şi se consumă cald pe durata zilei. E benefic pentru detoxifierea organismului, dar şi pentru a trata tusea convulsivă, indigestiile, edemele cardiace. 
  • Decoct - Se pregăteşte dintr-o linguriţă de rădăcină uscată de leuştean şi 200 ml de oţet. Se amestecă ingredientele şi se fierb timp de circa 20 de minute. Decoctul obţinut are efect calmant şi poate fi adăugat în apa de baie pentru a combate problemele articulare, dar şi pentru masaj în zonele articulare dureroase. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net