Mai puţine grăsimi în meniu? Se poate

Ultima actualizare:

Grăsimile sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului, ajutând la furnizarea energiei şi la susţinerea principalelor funcţii fiziologice. Consumate în exces, grăsimile, în special cele de origine animală, pot provoca apariţia afecţiunilor cardiovasculare şi a obezităţii.

Evită carnea grasă

Dacă îţi doreşti să limitezi cantitatea de grăsimi din meniul zilnic, alege să consumi o carne macră, fie că este de pasăre sau de vită. Elimină orice urmă de grăsime şi înlătură pieliţele. Şi, cel mai important, nu o prăji niciodată, ci prepar-o la cuptor sau la grătar.

Înlocuieşte sosurile cremoase

Preparatele care au în componenţă brânză sunt un deliciu, dacă ne gândim la pastele carbonara, de exemplu. Însă te poţi bucura de ele fără să te îngrijoreze excesul de grăsimi? Răspunsul este da – înlocuind sosul cu brânzeturi uşoare care, potrivit nutriţioniştilor, trebuie să fie cât mai proaspete, deoarece aşa au mai puţine calorii.

Găteşte sănătos

În cazul în care preferi preparatele făcute în tigaie, trebuie să ştii că acestea conţin multă grăsime din cauza uleiului sau a untului pe care îl foloseşti la prăjit. De aceea, cele mai bune metode de gătit pe care le poţi folosi sunt cele la abur sau la cuptor. De asemenea, este recomandat să îţi achiziţionezi vase de gătit care nu necesită folosirea uleiului.

Fără produse cu uleiuri hidrogenate

Pentru a avea un meniu sănătos şi sărac în grăsimi, trebuie să scoţi din alimentaţie produsele care au în componenţă uleiuri parţial hidrogenate, cunoscute sub denumirea de grăsimi trans precum margarina, supele la plic, produsele de patiserie şi chipsurile. Potrivit nutriţioniştilor, acestea sunt nocive pentru organism, fiind asociate cu cauzele apariţiei bolilor de inimă, de aceea este recomandat să le eviţi. 

Elimină grăsimile saturate

Contraindicate pentru organism deoarece conţin o cantitate mare de acizi graşi saturaţi, produsele precum untul sau untura nu trebuie consumate în exces, ci într-o cantitate cât mai mică, pentru a preveni mărirea nivelului colesterolului rău, bolile de inimă, rezistenţa la insulină sau apariţia anumitor tipuri de cancer.

Citeşte cu atenţie etichetele

Alege produse alimentare care au specificat pe etichetă că nu conţin grăsimi. Dacă eşti un fan al dulciurilor, trebuie să ştii că şi acestea pot ascunde o cantitate mare de grăsimi, în special ciocolata sau prăjiturile care au cremă. De aceea, este recomandat să îţi prepari un desert sănătos şi uşor acasă sau să savurezi, în locul acestuia, o porţie de fructe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net