Mănâncă spanac dacă eşti anemic!
Frunzele verzi de spanac sunt recomandate nu numai pentru întărirea organismului şi pentru curăţarea lui, ci şi în convalescenţă sau anemie.
Extern, acesta este recomandat în acnee, abces, psoriazis, arsuri. Ele conţin vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina K, Fier, Calciu, Fosfor, Potasiu, carbohidraţi, proteine. Iată la ce ajută:
Previne cancerul. Având un efect puternic antioxidant, spanacul întârzie îmbătrânirea, împiedică formarea radicalilor liberi şi previne apariţia cancerului. Vitaminele A, C şi E, alături de acidul folic, fibre şi magneziu apără organismul împotriva cancerului, în special cel de colon, plămâni sau sân.
Reglează glicemia. Spanacul conţine magneziu, element care se consideră că ţine la distanţă diabetul de tip II. Mai mult, acidul lipoic din spanac ajută vitaminele C şi E să regenereze ţesuturile şi să ţină în frâu glicemia. O cură de spanac la început de primăvară face minuni pentru organismele predispuse la diabet.
Scade tensiunea arterială. Un studiu efectuat recent a demonstrat faptul că spanacul ajută la scăderea tensiunii arteriale. Astfel, o salată de spanac, mâncată la prânz, vă poate asigura o seara liniştită, fără tensiune.