Mănânci ardei iute? Vei avea o viaţă lungă!

Ultima actualizare:

    Capsaicina, elementul principal pe care îl conţine ardeiul iute, luptă împotriva colesterolului rău
Capsaicina, elementul principal pe care îl conţine ardeiul iute, luptă împotriva colesterolului rău

Cercetătorii au observat o scădere de 13% a ratei mortalităţii la persoanele care consumă ardei iute roşu. Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Larner, din cadrul Universităţii Vermont, au examinat informaţiile obţinute de la 16.000 de americani în decursul a 23 de ani.

Rata mortalităţii persoanelor care mâncau ardei chilli a fost de 21,6% în comparaţie cu rata mortalităţii, de 33,6%, a persoanelor care nu mâncau alimentul.  Principalul motiv al acestei diferenţe este reprezentat de componentul ardeilor chilli numit ,,capsaicină''. ,,Deşi mecanismul prin care ardeiul iute întârzie moartea este încă necunoscut, capsaicina poate fi răspunsul pentru acţiunea observată,'' declară profesorul Mustafa Chopa din cadrul Medicine Benjamin Litterberg. Deşi sunt necesare mai multe cercetări, experţii au propus unele explicaţii. Componentul ar putea afecta în mod pozitiv mecanismele celulare şi moleculare care sunt legate de obezitate şi fluxul sanguin coronar. Capsaicina ar putea lupta împotriva colesterolului, poate ajuta la metabolizarea grăsimilor şi la reducerea posibilităţii apariţiei diabetului. 

image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net