Marea şi nisipul îţi dau sănătate

Ultima actualizare:

Vacanţa la mare este o adevărată terapie atât pentru psihic, cât pentru trup. Te relaxează, îţi încarcă bateriile, dar, în acelaşi timp, îţi poate trata câteva probleme de sănătate. Fără să-ţi dai seama, nisipul, soarele, apa de mare îmbunătăţesc circulaţia sângelui, tratează afecţiuni respiratorii şi dureri articulare.

  • Talasoterapia este unul dintre cele mai plăcute tratamente, care se axează pe proprietăţile apelor marine, nămolului, soarelui. Acţionează prin factorul chimic exercitat de apa de mare, factorul termic şi factorul mecanic, constituit de atingerea valurilor şi de presiunea hidrostatică produsă de acestea. Practicată sub forma alergării prin apă, pe malul mării sau prin reprize de mers alert prin apă, ceva mai departe de mal, talasoterapia influenţează direct circulaţia periferică venoasă, explică Mihaela Proicea, managerul medical al unei clinici de vertebrolologie. Talasoterapia se recomandă în special persoanelor cu tot felul de sensibilităţi, cu probleme de circulaţie, meteosensibilitate sau predispoziţii la infecţii ale aparatului respirator, în cazul tulburărilor de creştere, precum şi persoanelor care au carenţe de iod. De asemenea, valurile şi nisipul sunt excelente ”medicamente” pentru cei care se confruntă cu dureri articulare.

simeon stalpnicul png
  • Aerosolii. Plimbările de-a lungul plajei, dimineaţa ori seara, reprezintă, de asemenea, adevărate cure, asigurând o tonifiere a organismului, dar şi un somn mai liniştit şi mai plăcut. De vină sunt aerosolii marini care se formează  prin spargerea valurilor în larg sau prin lovirea lor de ţărm şi de diguri, susţine Mihaela Proicea. Aceştia sunt încărcaţi electric şi se răspândesc până la distanţe de cinci până la 100 de metri de ţărm. Această cură heliomarină e indicată în alergii, catar respirator, astm bronşic, rinofaringite, sinuzite sau laringotraheite. Pentru o şi mai mare eficienţă în tratarea acestor afecţiuni, plimbările pe malul mării pot fi asociate cu o cură de inhalaţii sub supraveghere medicală.
  • Psamoterapia. Îngroparea în nisip este o joacă ce aduce beneficii pentru sănătate. Potrivit specialistului, e o metodă de terapie uscată, care utilizează factorii mecanic, chimic şi de temperatură exercitaţi de nisip asupra corpului, în timpul unei împachetări. Durata unei şedinţe creşte progresiv de la 5 la 20-30 de minute şi favorizează pierderea unei cantităţi de unu, până la 1,5 litri de apă, prin termogeneză şi termoliză. Terapia este indicată în reumatismul cronic degenerativ, în obezitate şi hipotiroidie. Asociată cu talasoterapia, psamoterapia poate fi practicată şi de persoanele perfect sănătoase, în scop de tonifiere generală, prin contrast termic rece/cald.
image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net