Meiul, supranumit ”regele cerealelor”, ar trebui inclus din nou în dieta omului modern
Meiul este cereala cea mai bogată în substanţe nutritive din lume, un aliment minunat şi complet, bogat în proteine şi cu un conţinut scăzut de amidon, uşor de digerat şi care nu provoacă niciodată gaze sau fermentări în stomac, susțin cercetătorii americani.
Dieta cu mei este potrivită pentru cei care suferă de boala celiacă, deoarece nu conţine gluten. Potrivit specialiştilor, acest aliment străvechi, supranumit „regele cerealelor", ar trebui inclus din nou în dieta omului modern. Dintre varietăţile de mei însă, sorgul este foarte valoros şi trebuie folosit frecvent în diferite preparate culinare. Adăugat în pâine, în salate sau în supe, acest soi de mei le sporeşte valoarea nutritivă. Populația chineză consumă meiul de secole, pentru calitățile sale nutritive deosebite, în diferite zone geografice, inclusiv în Europa, a fost înlocuit, treptat, trepatat cu grâu și porumb, două cereale mai puțin nutritive.
De ce să consumăm mei?
”Meiul este foarte bogat în magneziu și siliciu, 2 minerale benefice pentru sănătatea pielii, a unghiilor și părului. De asemenea, aportul de Vitamina B3, conținută de mei contribuie la reducerea colesterolului, iar aportul de fier alungă anemia din viața noastră”, mai ales în cazul vegetarienilor, susține terapeuta Maria Niculescu.