Memoria îţi joacă feste? Bea suc de sfeclă!
Sucul de varză e cunoscut prin efectul său de stimulare şi de normalizare a digestiei, dar şi prin acţiunea sa anticancerigenă. Conţine iod şi vitamina C, ceea ce îl face util în constipaţii şi erupţii ale pielii.
Dacă îl consumaţi în cantităţi mari, poate produce balonare, din cauza acţiunii de descompunere a deşeurilor din tubul digestiv. Se consumă fără sare.
Sucul de roşii e indicat pentru proprietăţile sale de detoxifiere. Roşiile conţin pectină, substanţă care are proprietatea de a absorbi toxinele intestinale.
Sucul este bogat în săruri minerale, în special calciu şi fier, ajută în cazurile de astenie şi anemie, regenerează organismul, are rol răcoritor, revitalizant, antiinfecţios, uşurează digestia şi este un bun echilibrant celular.
Sucul de struguri protejează celulele creierului şi îmbunătăţeşte memoria. Este bogat în antioxidanţi şi luptă împotriva infecţiilor.
Sucul de morcovi e hrănitor, conţine cantităţi mari de calciu, potasiu şi magneziu. Carotenul din acest suc te va ajuta să ai o sănătate de fier şi să scapi de kilogramele nedorite.
De asemenea, sucul de morcovi conţine şi cantităţi mari de antioxidanţi care protejează organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi.
Sucul de pere e ideal pentru cei care vor să adopte un stil de viaţă sănătos. Este bogat în calciu şi vitamina C, potasiu, magneziu şi fosfor.
Sucul de afine conţine cantităţi mari de antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi. Are proprietăţi antiîmbătrânire.
Conţine şi vitamina C şi fibre, benefice pentru organismul uman. Acest suc conţine puţine calorii, fiind un aliat important împotriva depunerilor de grăsime.
Mai citeşte: