Menta îţi ia cu mâna durerile de cap

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Nu are doar gustul bun, ci este o plantă care tratează o serie de afecţiuni. Pe lângă faptul că elimină durerile abdominale şi vindecă diareea, menta alungă stresul şi tratează infecţiile.

  • Tratează durerile de cap şi migrenele. Menta are efecte vasodilatatoare care pot ajuta la reducerea frecvenţei durerilor de cap. Când aveţi o migrenă, aplicaţi local o cantitate mică de ulei de mentă (pe tâmple, frunte şi ceafă) sau beţi un amestec de 4 picături de ulei de mentă într-o lingură de ulei de măsline.
  • Previne balonările şi flatulenţa. O capsulă pe bază de ulei de mentă, luată cu 30 de minute înainte de masă, previne apariţia balonării şi a flatulenţei. În plus, riscul de a suferi de dureri abdominale e redus la minimum, dacă se optează pentru un astfel de remediu natural, afirmă specialiştii.
  • Tratează acneea şi răcelile. În general, menta conţine mentol, flavonoizi, luteolină, hesperidină şi eriocitrin - substanţe care au proprietăţi antioxidante şi antivirale. Astfel, poate trata  acneea, previne răceala, uşurează simptomele artritei.
  • Calmează mâncărimile cauzate de muşcăturile de insecte, eczemele şi alte leziuni, inclusiv erupţiile cutanate provocate de iedera otrăvitoare. Ceaiul poate fi folosit ca apă de gură pentru tratamentul aftelor sau pentru reducerea senzaţiilor de greaţă sau vărsături din timpul sarcinii, conform www.sfatulmedicului.ro.
  • Uleiul esenţial de mentă (mentolul) se găseşte în multe produse, suplimente şi medicamente, inclusiv pasta de dinţi, apa de gură, guma de mestecat, bomboane mentolate, înlocuitori pentru tutunul de mestecat, pastile de tuse şi unguente pentru diverse dureri. Mentolul e de ajutor în vindecarea infecţiilor cauzate de bacterii, ciuperci şi virusuri. Numeroase studii au arătat că vaporii uleiurilor esenţiale de mentă au capacitatea de a eradica bacteriile responsabile pentru infecţiile cu listeria, E.coli şi altele.
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 februarie sfantul tarasie png
liudmila navalnaia tw5 jpg
car dashboard 2667434 1280 jpg
gloves 4888840 1280 jpg
dubai jpg
pensionari jpg
Gala Premiilor Gopo jpg
trei crime bordel viena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net