Merişoarele, remediu contra infecţiilor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bogate în antioxidanţi, merişoarele sunt adevărate arme de apărare a organismului împotriva mai multor boli, dar mai ales contra infecţiilor. În plus, vitaminele şi mineralele ne ajută să fim sănătoşi.

Frunzele şi fructele merişorului sunt un remediu natural de excepţie pentru infecţiile urinare, datorită taninilor şi flavonoidelor. Mai mult, formează un zid de protecţie împotriva bacteriilor patogene, cum ar fi E.coli, Helicobacter pylori (responsabilă pentru ulcerul gastric). S-a demonstrat ştiinţific că merişoarele au un impact pozitiv şi în ceea ce priveşte lupta împotriva tumorilor maligne. Antioxidanţii din merişoare neutralizează radicalii liberi din organism, devenind un real sprijin şi în faţa bolilor reumatice.

Întăresc sistemul osos. Flavonoidele şi saponinele conţinute în frunzele şi fructele de merişor au o puternică acţiune diuretică, curăţând rinichii şi fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor renali de mici dimensiuni. Taninii au o puternică acţiune antibacteriană la nivelul intestinului şi, totodată, o acţiune astringentă, care normalizează tranzitul intestinal. Pentru că sunt o importantă sursă de calciu, merişoarele ajută la întărirea danturii şi a sistemului osos şi reduc riscul apariţiei osteoporozei. Conform studiilor, sucul de merişoare poate împiedica bacteriile să atace smalţul dinţilor, protejând, în acest fel, dantura. Nu în ultimul rând, îmbunătăţesc starea de spirit alungând stresul, anxietatea şi depresia. Studiile au arătat că sunt minunate pentru creier şi pentru memorie, conform www.alegesanatos.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
ODAmaD00NDAmaGFzaD1jYTVhMGQyNDBkZDBjM2M3NzJhZmUyMDlmMmFlODMzZA== thumb jpg
Banner test iq
dn1 in perioada interbelica jpg
Printesa Anne sora Regelui Charles 2 jpg
clock 650753 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net