Mierea, bună pentru copiii care răcesc uşor

Ultima actualizare:

Mierea de albine. Pe cât de delicioasă pe atât de sănătoasă, mierea este foarte diferită de zahărul rafinat. Are efecte de reglare a greutaţii corporale, efect de curăţire a arterelor, vaselor limfatice, căilor respiratorii şi a tubului digestiv.

Mierea de salcâm şi de tei sunt relaxante şi hrănitoare pentru sistemul nervos. Mierea polifloră este foarte bogată în minerale şi are efect energizant.

Gustul cel mai intens îl are mierea de mană din padurile de conifere şi foioase. Mierea este un produs foarte bine tolerat de corp şi poate fi aplicat pe răni sau chiar picături în ochi.

În cantitaţi mici se poate folosi şi în diabetul zaharat şi în pancreatită. Mierea este indicată la copii sensibili care răcesc uşor, în anemii în hepatite cronice, oboseală şi disbioze intestinale.

Din mierea combinată cu polen, propolis, lăptişor de matcă, apilarnil şi păstură, apicultorii produc cocktailul apicol folosit cu foarte mare succes în terapii diverse. Mierea colectată direct cu o seringă sterilă direct din fagure, se numeşte miere sterilă şi se poate aplica în ochi sau injecta în plăgile cu potenţial de infectare.

Polenul. Are o compoziţie foarte complexă, este stimulent, tonic, reface funcţiile digestive fiind util în reglarea greutăţii corporale, în afecţiuni ale ficatului, combate nevrozele, depresiile şi neurastenia este tonic cardiac şi lista de indicaţii ar putea continua mult. Polenul se ia în doze de o linguriţă înainte de masă, care se ţine sub limbă 5-10 minute şi apoi se înghite.

Dacă eşti obişnuit cu polenul, trebuie să iei doze mai mici şi după mâncare, pentru a putea fi mai uşor tolerat.

Propolisul. Este antiinflamator şi antibiotic foarte puternic, antioxidant şi remineralizant, opreşte sângerarile şi intră în compoziţia unor preparate detoxifiante. Este antiparazitar, anestezic local, cicatrizant şi remineralizant.

Propolisul scade colesterolul, este activ în paradontoză, afte, herpes şi scade tensiunea arterială. Tinctura de propolis se ia cu puţină miere sau aplică local. Pentru paradontoză se aplică pe gingii, iar în tratamentul herpes zoster se pun comprese timp de 5 zile şi apoi încă 5 zile se aplică unguent cu propolis).

image
image
image
image
image
image
FotoJet jpg
calendar ortodox 2021 25 martie bunavestire mihai coman jpeg
Construcție casă dreamtime com jpg
grave 674443 1920 jpg
boy 1666611 1920 jpg
Kati Ognean arhiva personală jpg