Mierea, bună pentru copiii care răcesc uşor

Mierea de albine. Pe cât de delicioasă pe atât de sănătoasă, mierea este foarte diferită de zahărul rafinat. Are efecte de reglare a greutaţii corporale, efect de curăţire a arterelor, vaselor limfatice, căilor respiratorii şi a tubului digestiv.

Mierea de salcâm şi de tei sunt relaxante şi hrănitoare pentru sistemul nervos. Mierea polifloră este foarte bogată în minerale şi are efect energizant.

Gustul cel mai intens îl are mierea de mană din padurile de conifere şi foioase. Mierea este un produs foarte bine tolerat de corp şi poate fi aplicat pe răni sau chiar picături în ochi.

În cantitaţi mici se poate folosi şi în diabetul zaharat şi în pancreatită. Mierea este indicată la copii sensibili care răcesc uşor, în anemii în hepatite cronice, oboseală şi disbioze intestinale.

Din mierea combinată cu polen, propolis, lăptişor de matcă, apilarnil şi păstură, apicultorii produc cocktailul apicol folosit cu foarte mare succes în terapii diverse. Mierea colectată direct cu o seringă sterilă direct din fagure, se numeşte miere sterilă şi se poate aplica în ochi sau injecta în plăgile cu potenţial de infectare.

Polenul. Are o compoziţie foarte complexă, este stimulent, tonic, reface funcţiile digestive fiind util în reglarea greutăţii corporale, în afecţiuni ale ficatului, combate nevrozele, depresiile şi neurastenia este tonic cardiac şi lista de indicaţii ar putea continua mult. Polenul se ia în doze de o linguriţă înainte de masă, care se ţine sub limbă 5-10 minute şi apoi se înghite.

Dacă eşti obişnuit cu polenul, trebuie să iei doze mai mici şi după mâncare, pentru a putea fi mai uşor tolerat.

Propolisul. Este antiinflamator şi antibiotic foarte puternic, antioxidant şi remineralizant, opreşte sângerarile şi intră în compoziţia unor preparate detoxifiante. Este antiparazitar, anestezic local, cicatrizant şi remineralizant.

Propolisul scade colesterolul, este activ în paradontoză, afte, herpes şi scade tensiunea arterială. Tinctura de propolis se ia cu puţină miere sau aplică local. Pentru paradontoză se aplică pe gingii, iar în tratamentul herpes zoster se pun comprese timp de 5 zile şi apoi încă 5 zile se aplică unguent cu propolis).

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub smiley png
cub theo rose png
cub mircea bravo png
cub claudia pavel cream png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
horoscop jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg