Migdalele amare şi caisele, periculoase pentru sănătate?

Ultima actualizare:

    Sâmburii de caise şi migdalele pot afecta sănătatea din cauza conţinutului lor de cianură.www.clicksanatate.ro
Sâmburii de caise şi migdalele pot afecta sănătatea din cauza conţinutului lor de cianură.www.clicksanatate.ro

Medicii avertizează că sâmburii de mere, pere, caise, dar şi ai altor fructe conţin acid prusic (cianură). Din cauza acestui compus, sâmburii devin toxici.

Devin nocive în timpul mestecării

Specialiştii susțin că acest lucru se întâmplă doar atunci când sunt sparţi şi intră în contact cu apa. Asta înseamnă că aceşti sâmburi devin nocivi şi în timpul mestecării.

Doza de cianură din sâmburi este mică

Un sfert de gram de cianură este suficient pentru a provoca o moarte rapidă şi dureroasă. Dozele din sâmburi sunt totuşi atât de mici, încât nu prezintă niciun pericol, capacitatea ficatului fiind mai mult decât suficientă pentru a le face faţă.

Află pe clicksanatate.ro care este cantitatea de migdale care poate deveni toxică!

Cum alegi corect pantofii

Ponturi pentru o sarcină fără probleme

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net