Morcovii taie pofta de mâncare

Ultima actualizare:

    Ce legume taie pofta de mâncare
Ce legume taie pofta de mâncare

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, ai nevoie de dietă echilibrată, săracă în calorii şi grăsimi, însă bogată în vitamine. Pentru asta, rădăcinoasele sunt „candidatele“ perfecte! Iată care sunt beneficiile lor.

Morcovii. Abundă în beta- şi alfa-caroten, două ingrediente care elimină toxinele din organismul tău. Morcovii sunt o sursă bună şi de potasiu, fiind indicaţi în afecţiunile cardiovasculare. Ei reglează microflora intestinală şi elimină paraziţii intestinali.

Ţelina. Absoarbe toxinele şi substanţele cu potenţial cancerigen din organism, favorizând eliminarea rapidă a acestora, stimulând digestia şi acţionând benefic în cazul anumitor afecţiuni ale stomacului, ale pancreasului şi ale ficatului. În plus, ţelina prezintă o mare concentraţie de calciu, în formă pură. Acesta acţionează direct asupra metabolismului, iar grăsimile acumulate în organism vor fi distruse.

Sfecla roşie. Sucul de sfeclă roşie este recomandat în curele de detoxifiere, mai ales pentru ceicare au o dietă bogată în grăsimi animale. Lichidul stimulează eliminarea rapidă a toxinelor din ficat, iar cura poate dura şi trei săptămâni. Se recomandă unul-două pahare de suc pe zi, între mese. Pe parcursul dietei, nu ai voie să foloseşti sare şi trebuie să bei cel putin 2 litri de apă, în fiecare zi.

- La micul dejun. O omletă făcută fără ulei, dintr-un ou, la care adaugi o felie de şuncă presată, tăiată bucăţele şi un pahar cu suc de morcovi.

- Pentru prânz. Îţi poţi face de acasă o salată de „crudităţi", alcătuită din morcovi, mere, ţelină, la care poţi adăuga, atunci când mănânci, un sos de 100 de grame de iaurt bio sau jumătate de lămâie stoarsă.

- La cină. 100 de grame de castraveţi cu lămâie şi 250 ml cu suc de sfeclă roşie, la care adaugi şi o felie de pâine neagră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
index (2) webp
p 11 Carol al II lea WC jpg
obiective turistice germania webp
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
casa academiei jpeg
shoto stapana motan instagram jpg
Cum sa construiesti o relatie apropiata cu elevii din prima zi de scoala jpg
cal spalatorie targu jiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net