Morcovii, un remediu pentru zeci de boli

Ultima actualizare:

    Află beneficiile morcovilor
Află beneficiile morcovilor

Morcovul este o legumă cu un conţinut bogat în vitamine şi minerale. Rădăcina legumei este considerată de nutriţioniştii europeni ca un aliment-medicament, deoarece are proprietăţi utile în tratarea unui număr impresionant de afecţiuni.

Morcovii combat anemia şi contribuie la creşterea numărului de globule roşii din sânge. O cantitate apreciabilă de betacaroten din compoziţia legumei este benefică pentru îmbunătăţirea vederii.

Totodată, morcovul este eficient în tratarea afecţiunilor intestinale, biliare, renale şi hepatice, având efecte cicatrizante, dezinfectante şi diuretice. „La fel de eficiente sunt şi frunzele morcovului, deoarece acestea au efecte remineralizante şi cicatrizante, fiind foarte utile şi în tratarea afecţiunilor pielii”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Pentru îmbunătăţirea vederii, în afecţiuni hepatice şi astm, dar şi în cazul menstruaţiei abundente, beţi zilnic câte 100 ml de suc proaspăt, dimineaţa, pe stomacul gol.       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net