Motive să consumi mai des făină de cocos
Despre nuca de cocos nu cred că mai sunt foarte multe necunoscute de elucidat, în schimb despre făina de cocos putem să afirmăm că este un aliat de bază al sănătății și al siluetei tale. Iată care este motivul pentru care ar trebui să adopți în alimentația ta făina de cocos!
Făina de cocos poate fi obținută prin două metode. Cea mai folosită este măcinarea uscată a nucii de cocos. Pulpa de la nucă, rămasă după ce a fost extras uleiul de cocos, este uscată și apoi măcinată foarte fin. A doua variantă presupune macinarea pulpei după ce s-a extras doar 52% din uleiul conținut. O găsești în magazinele cu produse naturiste. Chiar dacă este un pic mai scumpă, gândește-te că sănătatea ta nu are preț.
Are un indice glicemic scăzut
Se bucură într-adevăr de un indice glicemic scăzut, poate fi un bun înlocuitor al făinei de grâu și nu conține gluten.
Dacă te afli printre persoanele care suferă de intoleranță la gluten, boală celiacă în termeni medicali, poți să consumi fără niciun fel de probleme făina de cocos. Chiar dacă poți opta pentru făina de soia sau de orez aceastea nu sunt la fel de gustoase precum făina de cocos.
O porție de carbohidrați complecși
Acești carbohidrați oferiți de făina de cocos se eliberează treptat în organism. Este de preferat ca în alimentația ta să introduci acest tip de carbohidrați, deoarece vor menține nivelul glucozei și a grăsimilor din sânge la un nivel scăzut, ceea ce înseamnă că te vei bucura de o porție de sănătate în plus.
Bogată în fibre alimentare, oferă o senzație de sațietate pe o perioadă mai mare de timp și este benefică pentru a îmbunătăți sănătatea colonului. Făina de cocos conține mai multe fibre decât unele fructe și legume.
Află pe clicksanatate.ro mai multe avantaje ale consumului de făina de cocos în locul celei de grâu!
Suferi de gastrită? Siropul de aloe vera și miere reduce intensitatea durerilor!