Muştarul te scapă de durerile de cap

Ultima actualizare:

La români, muştarul este asociat cel mai des cu micii, cârnăciorii şi friptura. Însă boabele din care se prepară acest condiment au adevărate virtuţi tămăduitoare. Află ce poţi trata cu muştar din numărul de februarie al revistei „Click! Sănătate”.

Răceli şi dureri de cap

Muştarul are proprietăţi antiinflamatoare, calmează migrenele şi este un bun „aliat“ împotriva astmului, bronşitei, pneumoniilor, nevralgiilor, dispepsiilor, anorexiei şi gripelor. 

Nas înfundat şi dureri de cap? Încearcă muştarul sub formă de cataplasme. 

Cum faci: Pentru a evita iritarea pielii, aplică pe piept un strat de cremă grasă înainte de a pune cataplasmele cu făină de muştar. Cataplasmele se ţin maximum 15 minute şi nu se utilizează la copiii sub 10 ani. În cazul persoanelor cu pielea sensibilă se pot pune seminţe de muştar în apa de baie.

Prepararea cataplasmei cu muştar: se râşnesc 3 linguri de boabe de muştar, apoi se amestecă cu apă caldă treptat, până la obţinerea unei paste groase. Apoi se întinde pasta pe tifon sau pe o cârpă curată şi se leagă ca un săculeţ, după care se aplică pe piept. 

Dureri de spate 

Având proprietatea de a încălzi zonele afectate şi de a diminua durerea, muştarul alină durerile de spate sau reumatismale.

Cum faci: Toarnă o ceaşcă de apă clocotită peste o linguriţă de boabe de muştar pisate şi laşi să infuzeze 5 minute, apoi umezeşti cu infuzia obţinută o bucată de pânză şi o aplici pe regiunea dureroasă timp de aproximativ 10 minute. Poţi, de asemenea, să amesteci o doză de muştar pudră cu 2 doze de făină de grâu şi apă, astfel încât să obţii o pastă groasă. Întinzi pasta pe un şervet, apoi îl pliezi şi-l aplici pe zonă nu mai mult de 3 ori pe zi, timp de câteva minute. Atenţie! Pielea nu trebuie să intre în contact direct cu pasta, ba chiar trebuie protejată prin ungere cu vaselină. Sau faci o baie în apă cu seminţe de muştar negru recomandată şi ea pentru dureri reumatice şi nevralgii. Contraindicaţii: Cataplasma nu se foloseşte de către persoane care suferă de tulburări grave de circulaţie şi varice. 

Calmează crizele de tuse

Seminţele muştarului conţin o cantitate mare de fitonutrienţi, acizi graşi Omega-3, fier, mangan, zinc, proteine, calciu, fibre, seleniu, magneziu, vitamina B9. Cu toate că nici nu ne putem închipui că ar fi posibil să lipsească din bucătăria noastră este bine de ştiut că, din cele mai vechi timpuri, bobiţele de muştar au fost folosite nu numai ca aliment, ci şi ca medicament. Muştarul are proprietăţi recunoscute în ameliorarea afecţiunilor respiratorii, iar cataplasmele cu muştar ajută la calmarea accesele de tuse.

Cum faci: La fel ca pentru cataplasma pentru dureri de spate, doar că este recomandat muştarul negru, cu atenţie la contraindicaţii fiindcă o astfel de cataplasmă nu se foloseşte de către persoane care suferă de tulburări grave de circulaţie şi de varice. În plus, o baie cu muştar va scoate precis frigul din oase, punând sângele în mişcare şi va fi foarte eficientă. Cum faci: Amestecă o jumătate de cană de muştar cu apă rece şi apoi toarnă amestecul în apa fierbinte din cadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net