Alimentele interzise celor bolnavi de gută. Principalele recomandări de care ar trebui să țină cont

Guta este un tip de artrită caracterizat prin articulațiile umflate, roșii și dureroase. Mai este supranumită și boala regilor, iar o parte esențială în tratarea ei constă în modificarea dietei celui care a fost diagnosticat cu astfel de boală. 

image

Hipocrate, cel care a fost considerat părintele medicinei, a constatat că boala apărea mai ales în rândul persoanelor înstărite, care se desfătau cu tot felul de delicii culinare și evitau să facă prea multe exerciții fizice. Una dintre cauzele principale care duce la apariția gutei este consumul excesiv al cărnii și a altor alimente care conțin purine. 

Guta apare atunci când acidul uric nu poate fi eliminat în mod adecvat și se manifestă prin dureri articulare intense. Crizele dureroase de declanșează, cu prevalență, în timpul nopții. Principala complicație a gutei este formarea de calculi renali. 

Citește și: Consumul de alcool a crescut considerabil în perioada pandemiei 

Alimente care scad nivelul acidului uric

Guta nu se vindecă, ci doar se tratează pentru a fi ținută sub control 

Din păcate, guta nu se vindecă, ci doar se tratează pentru a fi ținută sub control. Persoanele diagnosticate cu gută primesc un tratament de lungă durată cu medicamente care scad concentraţia acidului uric în sânge, iar medicul le va recomanda să evite alimentele care conțin un grad ridicat de purine, să consume o cantitate mare de apă și să evite consumul de alcool. 

Iată care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le consume cei care au fost diagnosticați cu gută, dar și care sunt cele pe care le pot consuma liniștiți pentru că nu conțin un număr ridicat de purine. 

Scrumbia și icrele, două alimente interzise celor cu gută 

Alimentele pe care cei diagnosticați cu gută trebuie să le evite sunt: hamsiii, scrumbia, heringul, icrele, carnea de gâscă, drojdia. 

Alimente cu un procent moderat de purine: carne, pește, cu excepția celor amintiți mai sus, sparaghel, fasole uscată.

Alimente cu un procent scăzut de purine: pâine, fructe, cereale, brânză, lapte, înghețată, plantele medicinale. 

Citiți mai multe despre gută pe clicksanatate.ro.

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Factura gaz - frig - caldura calorifere FOTO Shutterstock
chocolate saga1 jpeg
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net