Studiu. Consumul de alcool a crescut considerabil în perioada pandemiei

22 ianuarie 2022

├Äntreaga planet─â se confrunt─â cu pandemia de coronavirus de mai bine de doi ani. Virusul nu a afectat doar economia, ├«nchiz├ónd afaceri, ci ╚Öi felul ├«n care ne raport─âm la cei din jur ╚Öi la propria persoan─â. Medicii sunt ├«ngrijora╚Ťi de faptul c─â multe persoane au apelat la consumul de alcool pentru a face fa╚Ť─â stresului cu care se confrunt─â ├«n plin─â pandemie. 

image
Consumul de alcool în rândul femeilor a crescut îngrijorător în timpul pandemiei Sursă: Gettyimages

Studiile unor cercet─âtori din Statele Unite ale Americii au ajuns la o concluzie ├«ngrijor─âtoare. Consumul de alcool a crescut considerabil de c├ónd pandemia s-a strecurat ├«n vie╚Ťile noastre ╚Öi a schimbat tot ce ╚Ötiam despre interac╚Ťiunile sociale. 

ÔÇ×Studiile au ar─âtat c─â responsabilitatea echilibr─ârii ├«ndatoririlor de acas─â, de munc─â ╚Öi de ├«ngrijire a copiilor ├«n timpul pandemiei a c─âzut ├«n mod dispropor╚Ťionat asupra femeilorÔÇŁ, a declarat dr. Leena Mittal, ╚Öeful diviziei de s─ân─âtate mintal─â a femeilor din departamentul de psihiatrie de la Spitalul Brigham ╚Öi Femei din Boston.  

ÔÇ×Exist─â, de asemenea, mult─â promovare a noilor produse alcoolice care vizeaz─â femeile ╚Öi ├«n special mameleÔÇŁ, a spus Mittal, ├«ntr-un moment ├«n care toat─â lumea se uit─â mult mai mult la televizor. ├Än asemenea condi╚Ťii, b─âutul ├«n context social devine consumul de alcool ├«n intimitatea propriei case, iar linia dintre cele dou─â pare s─â fie extrem de blurat─â", a completat Mittal.

Femeile au început să consume mai mult alcool în perioada pandemiei

Leena a povestit c─â multe dintre pacientele ei i-au relatat cum, ├«n perioada pandemiei, au renun╚Ťat la consumul de ceai ├«n favoarea unui pahar de vin. Multe dintre ele beau unul, dup─â ce copiii se duceau la culare. ├Äns─â un pahar s-a transformat, cu timpul, ├«n mai multe pahare, iar starea de confuzie ╚Öi-a f─âcut sim╚Ťit─â prezen╚Ťa. 

A face fa╚Ť─â tenta╚Ťiei este ╚Öi mai greu pentru cei care se luptau deja cu abuzul de alcool ╚Öi substan╚Ťe ├«nainte de ├«nceperea pandemiei, subliniaz─â exper╚Ťii.

Exist─â multe consecin╚Ťe nefaste ale consumului excesiv de alcool, at├ót pentru femei, c├ót ╚Öi pentru b─ârba╚Ťi. Accidentele ╚Öi r─ânile sunt asociate cu consumul de alcool, chiar ╚Öi ├«n cantit─â╚Ťi moderate. Violen╚Ťa domestic─â este adesea alimentat─â de alcool, la fel ca ╚Öi abuzul asupra copiilor. De asemenea, alcoolul joac─â un rol ├«n nenum─ârate probleme de s─ân─âtate.

Ca s─â nu mai vorbim de impactul asupra s─ân─ât─â╚Ťii mintale, inclusiv  alimentarea depresieo, anxiet─â╚Ťii ╚Öi multe altele. ÔÇ×O serie de studii au ar─âtat c─â consumul crescut de alcool ├«n timpul pandemiei a fost asociat cu simptome crescute de deteriorare a  s─ân─âta╚Ťii mintale, chiar ╚Öi la persoanele care nu s-au confruntat anterior cu probleme de ordin psihologic sau emo╚ŤionalÔÇŁ, a spus Mittal.  

Semnele care ├«╚Ťi dau de ├«n╚Ťeles c─â ar trebui s─â consumi mai pu╚Ťin alcool

B─ârbat sau femeie, de unde ╚Ötii dac─â consumul t─âu de alcool ar trebui s─â reprezinte un semnal de alarm─â? Un semn important c─â este cazul s─â te opre╚Öti: atunci c├ónd b─âutura ├«ncepe s─â interfereze cu capacitatea ta de a-╚Ťi desf─â╚Öura activit─â╚Ťile de zi cu zi, sus╚Ťin exper╚Ťii, potrivit edition.cnn.com

Un alt semn de luat ├«n seam─â: continui s─â bei ├«n ciuda faptului c─â realizezi impactul negativ pe care consumul excesiv de alcool ├«l are asupra psihicului t─âu. 

  Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!   

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
IMG 1520 JPG
cub maria constantin animat gif
Foto mare Tom Cruise  GettyImages 1395809219 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
foto mare shutterstock 1383751604 jpg
elevi evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
cannes jpeg
img (3) jpg