Nivelul de zahăr din sânge crește riscul de deces din cauza COVID-19

Ultima actualizare:

    foto: Unsplash.com
foto: Unsplash.com

Studiu îngrijorător în timp de pandemie! Nivelul de zahăr din sânge crește riscul de deces din cauza COVID-19.

Cercetătorii israelieni au descoperit că persoanele care au un nivel crescut de glucoză în sânge sunt predispuse să dezvolte forme grave ale COVID-19 și prezintă un risc ridicat de deces din cauza virusului ucigaș. Studiul realizat la Universitatea Evreiască din Ierusalim, în colaborare cu Centrul Medical Hadassah, arată că nivelul de zahăr din sânge crește drastic morbiditatea în rândul pacienților, chiar dacă aceștia nu suferă de diabet. Astfel s-a descoperit că în rândul persoanelor care aveau 105-125 mg/dl de zahăr în sânge (n.r. nivelul normal e de 70-100 mg/dl) riscurile de deces din cauza COVID-19 creșteau la peste 51%, iar la persoanele cu 125/140 mg/dl riscurile se apropiau la 70%. Începând cu 1 august 2021, Israelul a început campania de vaccinare a populației cu cea de a treia doză. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
erotica 4512433 1280 jpg
cat jpg
image png
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net