Nu consuma niciodată aceste alimente dacă iei medicamente!

Ultima actualizare:

    Potasiul din banane nu este benefic în timpul tratamentului pentru reglarea tensiunii arteriale, un nivel ridicat de potasiu în organism fiind responsabil de apariţia palpitaţiilor.www.clicksanatate.ro
Potasiul din banane nu este benefic în timpul tratamentului pentru reglarea tensiunii arteriale, un nivel ridicat de potasiu în organism fiind responsabil de apariţia palpitaţiilor.www.clicksanatate.ro

Alimentele și medicamentele nu fac întotdeauna o echipă bună. Motiv pentru care este bine să știi cum interacționează tratamentul tău medicamentos cu dieta ta.

Fie că este vorba despre o durere de cap, de spate sau de măsea, medicamenteel sunt adesea de un real folos. Însă ce te faci când efectul lor este anihilat de alimentele pe care le consumi?

Probabil că știi deja că nu este indicat să administrezi antibiotice sau alte categorii de medicamente pe stomacul gol deoarece pot afecta sucul gastric al stomacului, sau că pe perioada unui tratament nu este indicat să consumi alcool. Însă ceea ce nu prea se spune este faptul că efectul anumitor pastile sunt anulate de câteva alimente banale la prima vedere.

Anticoagulantele sunt anulate de sucul de merișor

În cazul în care ai fost diagnosticat cu o valoare crescută a colesterolului și te afli sub tratament este recomandat să nu consumi grepfruit nici sub formă de suc nici sub formă de fruct.  Acesta crește efectul medicamentelor pentru scăderea colesterolului și amplifică reacțiile lor negative.

Potasiul din banane nu este tocmai un aliat bun pentru tratamentul recomandat pentru reglarea tensiunii arteriale, un nivel ridicat de potasiu în organism este responsabil cu apariția bătăilor neregulate ale inimii și palpitațiile. Iar dacă ai început să administrezi anticoagulante, sucul de merișor este total contraindicat, deoarece ambele au aceiași calitate și anume de a subția sângele, aspect care poate crea grave probleme de sănătate.

Află pe Clicksanatate.ro ce alimente trebuie ocolite dacă iei antibiotice!

Iată care sunt cele mai bune ceaiuri de băut toamna!

10 cauze ale respirației greoaie

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net