Nu e din cauza clorului! Motivul scârbos pentru care ai ochii roșii la piscină

image
Clorul nu este vinovat pentru înroșirea ochilor la piscinăfoto: Hepta

Vara este sezonul piscinelor și al înotului de agrement. Din ce în ce mai mulți oameni caută să scape de caniculă bălăcindu-se în apa piscinelor și a bazinelor olimpice. Deși clorul din aceasta pare a fi principalul motiv al înroșirii ochilor după bălăceală, ceea ce cauzează acest fenomen este mult mai rău.

Specialiștii spun că nu clorul este de vină pentru înroșirea ochilor atunci când înotăm în piscină sau în bazin. Mai mult, adevăratul motiv i-a șocat pe oameni, informează metro.co.uk.

Se pare că urina și transpirația din apa piscinei sunt adevărații inamici ai ochilor. Acestea intră în combinație cu clorul, iar când acesta încearcă să combată microbii, eliberează anumite substanțe care irită ochii.

Un alt studiu a relevat că peste 64% dintre americani urinează în piscinele publice, urmați de 46% din britanici, 44% la sută dintre germani, 58% dintre canadieni, iar chinezii sunt poporul cu cel mai mic procent, înregistrați cu numai 41%.

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
ingrijorare
cub mircea bravo png
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Kate Middleton
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
Iarna Poiana Brasov vremea FOTO Shutterstock jpg
Colegiul Tehnic Mediensis din Mediaș Sibiu Foto Adevărul jpg
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg