Nu poţi dormi? Bea ceai de roiniţă!

Întâlnită în aproape toate grădinile, roiniţa este recunoscută pentru efectul calmant pe care îl are. Ea este folosită în afecţiunile digestive, stres, anxietate, insomnie. Descoperă beneficiile ceaiului de roiniţă!

Alungă insomnia. Roiniţa este foarte bună pentru a trata tulburările de somn. Este considerată un tratament de excepţie împotriva anxietăţii, stresului, insomniei, având un efect calmant datorită substanţelor active pe care le conţine. Ca să ai un somn odihnitor, făţi înainte de culcare o infuzie cu ceai de roiniţă. Peste o linguriţă de frunze de roiniţă se pun 250 ml apă clocotită. Se acoperă vasul pentru 10 minute, apoi se strecoară.

Îmbunătăţeşte digestia. Mâncarea nesănătoasă, poluarea, stresul - toate acestea contribuie la acumularea toxinelor în organism. Ajutorul naturii constă în ceaiul de roiniţă, care îmbunătăţeşte digestia şi are efecte benefice asupra afecţiunilor stomacului: balonare, indigestie, durere abdominală, enterocolită, colită cronică, spasme gastro-intestinale.

Calmează durerile de cap. Datorită conţinutului de uleiuri volatile, vitamina C, taninuri şi săruri, frunzele de roiniţă au un rol important în alungarea stărilor nervoase şi în calmarea durerilor de cap, conform www.alegesanatos.ro.

Vindecă răceala. Când eşti răcit sau ai gripă, ceaiul de roiniţă te ajută să îţi găseşti liniştea. Este util în special când ai febră, întrucât provoacă transpiraţia. 

Combate simptomele demenţei. Roiniţa are capacitatea de a combate starea de agitaţie la bolnavii de Alzheimer, dar şi de a amâna declinul cognitiv asociat demenţei. 

Vindecă muşcăturile de insecte. Roiniţa are rolul ei şi în uz extern. Astfel, compresele cu ceai de roiniţă sunt utile pentru vindecarea ulceraţiilor şi a muşcăturilor de insecte.

FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
8 boca arsenie  jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
8 boca arsenie  jpeg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg