O descoperire revoluționară în tratamentul cancerului de sân

Ultima actualizare:

    Noua terapie în cazul cancerului la sân poate să schimbe cursul medicinii Sursa foto: La revista .ro
Noua terapie în cazul cancerului la sân poate să schimbe cursul medicinii Sursa foto: La revista .ro

Experții în studiul cancerului mamar din Marea Britanie și-au exprimat opinia referitoare la o constatare recentă. Specialiștii au denumit această descoperire cu calificativul de ”revoluționară”. Mai mult, specialiștii menționează că recenta descoperire are potențialul de a schimba cursul medicinii”.

În  această privință, cercetătorii de la Centrul de Studiu al Cancerului din Marea Britanie au administrat femeilor, care se confruntau cu o formă agresivă de cancer la sân, o combinație de  două  medicamente care sunt recomandate în  tratamentul acestei grave afecțiuni. Este vorba despre Herceptin (transtuzumab) și Tyverb (lapatinib).

Constatările specialiștilor

Cercetătorii au constatat că, după ce pacientele au fost tratate cu această combinație de medicamente, timp de 11 zile, la 17% dintre bolnave  s-a observat că dimensiunea tumorii a scăzut foarte mult. Și surprizele plăcute nu s-au oprit aici: la 11% dintre femeile care au urmat acest tratament, tumoarea a dispărut complet. Cercetătorii au fost preocupați să analizeze modul în care afectează tratamentul, cu cele două medicamente combinate, tumorile mamare într-un anumit interval:  din momentul în care medicul a precizat diagnosticul și  până la data operației.

Rezultatele tratamentului au fost neașteptate

Cercetătorii menționează că rezultatele tratamentului cu cele două medicamente combinate au fost ”neașteptate”, deoarece aceste două medicamente, administrate separat, reprezintă un tratament curent, pentru pacientele cu cancer mamar. De aceea, cercetătorii estimează că, în curând, noua terapie combinată ar putea să fie prescrisă frecvent de medici.    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net