Obiceiuri care ne distrug sănătatea pe timp de iarnă
Atenţie! Nu uscaţi rufele în casă pentru că vă distrugeţi sănătatea. Nu faceţi băi fierbinţi după ce veniţi acasă într-o zi friguroasă. Nu folosiţi tot timpul uscătorul de păr şi nu exageraţi cu încălzirea camerelor, dacă vreţi să nu aveţi probleme.
Uscatul rufelor poate duce la boli grave
Umezeala dilată porii din tencuială lăsând loc mucegaiului care se instalează fără a fi neapărat vizibil. Ciupercile aspergilus care formează coloniile invizibile au un efect extrem de dur asupra căilor respiratorii, plămânilor, sinusurilor şi pot duce la apariţia aspergilozei, termen ce defineşte un ansamblu de boli ce pot da naştere la alergii sau boli pulmonare grave.
Băile fierbinţi fac rău pielii
Apa fierbinte supune pielea unui stres şi poate provoca accidente vasculare persoanelor care suferă de boli cardiovasculare. La fel de periculoasă este pentru suferinzii de diabet sau pentru femeile însărcinate. Au existat adesea cazuri de persoane care au făcut infarct din cauza unor băi fierbinţi prelungite. Băile cu apă călduţă sunt mult mai sănătoase şi mai relaxante.
Uscarea naturală a părului, de preferat
Trebuie ştiut că uscătorul de păr poate să facă rău firelor de păr. Folosit în exces, foehnul poate să cauzeze căderea părului. Chiar dacă aveţi părul lung faceţi în aşa fel ca şi pe timp de iarnă să-l lăsaţi să se usuce în mod natural. De asemenea, evitaţi să folosiţi în exces ondulatorul, care uscucă şi deteriorează firele.
Evitaţi supraîncălzirea camerelor
Aveţi grijă ca niciodată temperatura din cameră să nu depăşească 25 de grade. Când e prea cald în casă pot să apară uscarea mucoaselor şi transpiraţii excesive, iar marea diferenţă de temperatură faţă de mediul exterior creşte riscul de apariţie a răcelilor. Temperatura optimă în dormitoare şi camera de zi trebuie să se situeze între 19 şi 22 grade Celsius. De mare importanţă e aerisirea pentru oxigenarea încăperilor. În baie se recomandă o temperatură între 22 şi 24 de grade Celsius.