Oboseală accentuată și probleme de concentrare după COVID? Ai nevoie de evaluare!

Infecția cu noul coronavirus se poate manifesta foarte diferit de la un pacient la altul, de la forme lipsite de simptome, până la forme grave, amenințătoare de viață. Experiența de până acum a dovedit însă că și pacienții care au avut forme ușoare, chiar asimptomatice, ale infecției cu virusul l SARS-CoV-2 pot ascunde afectări organice grave și au nevoie de o evaluare medicală completă.

Printre simptomele post-COVID care ar trebui să determine pacientul să solicite ajutor medical de specialitate se numără oboseala accentuată, problemele de concentrare și memorie, problemele cu respirația care persistă deși au trecut mai mult de 4 săptămâni de la debutul infecției.

Evaluarea medicală ar trebui să includă evaluări clinice efectuate de medici specializați în Boli infecțioase, Cardiologie, Pneumologie, uneori și Neurologie, precum și evaluări paraclinice – analize de laborator, dar și testări de specialitate cum ar fi spirometria și screeningul cardiac.

Specialiștii SANADOR au creat un pachet de evaluare complet și complex special pentru pacienții care au trecut prin infecția cu noul coronavirus, pentru ca aceștia să fie diagnosticați și să poată intra în programe de recuperare a eventualelor deficite funcționale rămase după boală.

Pachetul de evaluare post-COVID-19 pregătit de SANADOR cuprinde CT toracic, consulturi de Cardiologie și Pneumologie, teste funcționale (spirometrie, EKG), analiza cantitativă a anticorpilor de tip IgM și IgG pentru SARS-CoV-2, teste de laborator pentru evaluarea funcției hepatice, a coagulării, a funcției pulmonare, alături de markerii de inflamație și de hemoleucogramă.

Screeningul cardiologic de rutină este, de obicei, recomandat pacienților cu forme medii și severe ale bolii, care necesită internare. Acești pacienți pot prezenta probleme cardiace cauzate de afectarea directă a miocardului și/sau a pericardului, dar și de creșterea coagulabilității sângelui. În unele forme de COVID-19, se poate produce și o decompensare a bolilor cardiace preexistente.

Și pacienții care au dezvoltat forme ușoare, cu simptome precum oboseală, dureri toracice și dificultăți respiratorii, ar trebui să opteze pentru o evaluare cardiologică care să cuprindă o electrocardiogramă alături de ecocardiografie.

Spirometria este recomandată pentru evaluarea funcției pulmonare, în contextul în care afectarea pulmonară este cea mai frecventă în infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Testele serologice care identifică anticorpii sunt utile atât pentru identificarea potențialilor donatori de plasmă, pentru tratamentul cazurilor severe de COVID-19, cât și pentru a evalua răspunsul imun al pacientului.

Descoperă pachetul de evaluare post-Covid-19 disponibil la SANADOR!

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
narcisa suciu si Daria jpg
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
maxresdefault jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg