Ciocolata care nu îngraşă - mai gustoasă şi mai sănătoasă
Cercetătorii de la Universitatea din Warwwick, Marea Britanie, au realizat un nou sortiment de ciocolată cu suc de fructe.
Echipa de specialişti a înlocuit untul de cacao şi câteva grăsimi din lapte conţinute de sortimentele de ciocolată actuale cu alte lichide: suc de fructe, cola dietetică sau apă îmbunătăţită cu vitamina C.
Specialiştii susţin că noile ingrediente nu modifică gustul ciocolatei, iar delicatesa va rămâne aşa cum o ştim, doar grăsimile vor fi înlocuite cu lichide mai sănătoase.
„Menţinem ingredientele care fac ciocolata să fie aşa cum o ştim, dar cu suc de fructe în loc de grăsimi", a precizat profesorul doctor Stefan A. F. Bon, şeful acestei cercetări.
Cercetătorii speră ca noua tehnologie să fie folosită pentru realizarea oricărui sortiment de ciocolată - neagră , albă sau cu lapte.