Nucile, surse de longevitate

Ultima actualizare:

    30 g de nuci contin 190 de calorii
30 g de nuci contin 190 de calorii

În orice anotimp, nucile ne ajută să înlăturăm neplăcerile cotidiene: oboseală, căldură excesivă sau frig. Mai mult, nucile au un efect protector asupra inimii, iar cardiacii pot profita de beneficiile acestor fructe oleaginoase, care previn atacul vascular- cerebral.

Aceasta este concluzia unor studii recente efectuate de cercetătorii de la Barcelona's Hospital Clinico. Mai mult, nucile conţin acid alfa linoleic, care împiedică îngroşarea arterelor şi sunt benefice pentru bolnavii cu tulburări de ritm cardiac. De aceea, cercetătorii recomandă bolnavilor de inimă să includă în dietă opt nuci pe zi. Experimentul a mai demonstrat că, spre deosebire de uleiul de măsline, nucile au ajutat la menţinerea elasticităţii şi flexibilităţii arterelor. Pornind de la aceste concluzii, nutriţioniştii ne recomandă să ne hrănim de cinci ori pe săptămână cu sâmburi de nuci.

Ei ne asigură că, dacă le respectăm sfatul, vom avea o inimă sănătoasă. Sâmburii acestor fructe oleaginoase sunt adevărate izvoare de substanţe nutritive: vitamine ( A, B, E şi F) şi minerale, cum ar fi fosfor, calciu, fier, seleniu, magneziu, zinc şi potasiu, cea mai bună hrană pentru creier. De valoarea nutriţională a acestor nutrienţi valoroşi (mai ales de conţinutul mare de calciu), beneficiază şi sistemul osos. Tot nutriţioniştii ne asigură că putem consuma nuci, pentru că nu îngraşă.

Totodată, lipidele din conţinutul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului în sânge şi tensiunea arterială. Consumul periodic de nuci, neprelucrate termic, întăreşte vasele de sânge şi previne deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici. Şi datorită prezenţei vitaminei E, renumită pentru efectul întineritor, riscul de a face un atac de cord este minim pentru cosumatorii consecvenţi de nuci. Mai mult, cercetările recente ale neurologilor americani au demonstrat că substanţele active prezente în miezul nucilor (acizii graşi, vitamina B şi magneziul) au efecte pozitive în tratarea afecţiunilor neurologice.

Un nou studiu, efectuat la Universitatea Scranton din Pennsylvania (SUA), aduce şi mai multe informaţii interesante, care susţin argumentele introducerii fructelor oleaginoase în dieta zilnică. Astfel, studiul a dovedit că nucile sunt cele mai sănătoase alimente din categoria fructelor oleaginoase.

Ele conţin atât fibre sănătoase, proteine, minerale şi vitamine, cât şi un număr mare de antioxidanţi, mai puternici în comparaţia cu celelalte tipuri de nuci, cum ar fi :alunele, fisticul, nucile braziliene, nucile de Macadamia, migdalele şi nucile pecane. Concret, conducătorul studiului, doctorul Joe Vinson, susţine că nucile conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi decât aceeaşi cantitate de arahide sau alte tipuri de alune. Nucile sunt de două până la 15 ori mai puternice în lupta cu radicalii liberi decât vitamina E, cunoscută pentru proprietăţile ei antioxidante.

Tot doctorul Vinson mai aduce un argument interesant care să ne convingă să mâncăm nuci: aceste fructe pot fi mâncate şi în stare naturală, fără să fie gătite, proces prin care ar pierde din proprietăţile majore. Oamenii de ştiinţă recomandă un consum zilnic de şapte-opt nuci . Această" porţie de sănătate" poate reduce riscul de a ne îmbolnăvi de inimă, de anumite tipuri de cancer, de diabet zaharat de tip 2, combătând şi cauzele îmbătrânirii premature. "Din nefericire, oamenii nu mănâncă foarte multe nuci de teamă să nu ia în greutate, dar aceste fructe conţin grăsimi sănătoase, nu saturate (care contribuie la înfundarea arterelor); dimpotrivă, nucile reduc supra-alimentarea, instalând senzaţia de saţietate" susţine autorul studiului..

Reţeta săptămânii

Tartă cu nuci şi piersici

Timp de pregătire: 50 de minute

Calorii 150 /felia

Ingrediente pentru blat: 3 ouă, 75 grame zahăr, 60 g făină, o sticluţă de esenţă de rom:

Un plic de gelatină roşie care se dizolvă în 350 ml apă.

Ingrediente pentru cremă: 300 g nuci, 150 g zahăr, 3 piersici, un plic de vanilie, 3 gălbenuşuri, o cană de lapte, 4 linguri de făină.

Preparare: Pentru blat, batem albuşurile spumă şi adăugăm, treptat, celelalte ingrediente. Turnăm compoziţia într-o tavă rotundă pe care o punem în cuptor, timp de 30 de minute, la foc potrivit. Blatul copt îl aşezăm pe un platou.

Preparare cremă: Fierbem făina cu laptele, adăugăm gălbenuşurile şi vanilia. După ce compoziţia se îngroaşă, adăugăm nucile, apoi siropăm blatul şi turnăm crema deasupra acestuia.. Piersicile tăiate felii subţiri le folosim ca ornament.

Gelatina dizolvată în apă o turnăm deasupra blatului ornat cu cremă şi cu feliuţele de piersici, când aceasta este caldă, nu fierbinte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net