Pune ulei de ricin în trusa de călătorie!

simeon stalpnicul png

Sărbătorile înseamnă şi vacanţă, iar mulţi dintre noi ne pregătim de călătorii. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş îţi spune ce măsuri trebuie să iei pentru sănătatea ta, ca să nu-ţi strici petrecerea.

Trusa medicală de călătorie. Pe lângă plasturi, faşă elastică şi pansamente, este bine să ai la tine o trusă care să cuprindă:

* pastile de Nuc negru (antibiotic, antiparazitar, antimicotic) folosit pentru menţinerea florei intestinale (se iau 2 capsule după o masă ce conţine alimente cu o igienă incertă)

* un antidot pentru malarie (există tratamentul cu Artemisin - un extract dintr-o plantă asemănătoare cu pelinul, care este natural şi nu are efecte adverse)

- Microhidrina (o capsulă dizolvată într-un litru de apă, se foloseşte pentru a putea bea apă care nu ştiţi sigur că e bună)

simeon stalpnicul png

- Ulei de ricin. În caz de toxinfecţie alimentară sau enterocolită acută, se iau 5 linguri pentru a provoca o purgaţie, astfel conţinutul intestinal va fi eliminat şi se poate evita o îmbolnăvire. În loc de ulei de ricin poţi opta şi pentru sarea amară, cu aproximativ aceleaşi efecte: 30 grame dizolvată în 2 pahare de apă călduţă. Costă între 9 şi 14 lei.

Cum îţi creşti imunitatea. Dacă plecaţi într-o destinaţie exotică, e bine să vă informaţi ce vaccinuri trebuie să faceţi. Există totuşi şi soluţii alternative:

- timp de 2 luni înainte de calătorie şi în timpul călatoriei trebuie să iei Vitamina C alcalină: 1 linguriţă rasă = aprox. 5 grame, dizolvată într-un pahar de apă.- cu 2 luni înainte de călătorie sau în timpul călătoriei poţi face o prevenire a hepatitei şi îţi poţi creşte rezistenţa digestivă cu remediile Livecom (Ayurmed) sau Hepeto (Biovitality): 3 tablete / zi.- tot cu 2 luni înainte de călătorie e indicat să faci profilaxie cu Argint coloidal (antibiotic, antiviral, antifungic - de uz general) :1 linguriţă de 3 ori pe zi.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
cub claudia pavel cream png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg