Ce trebuie să ştiţi despre beneficiile vinului asupra sănătăţii

Ultima actualizare:

Cele mai multe probleme privind terapia cu vin (etnoterapia) pot fi prevenite prin respectarea prescripţiei medicale. Orice sortiment de vin (roşu sau alb) conţine cantităţi modeste de fier (circa 1 mg la un pahar obişnuit), dar acestea sunt foarte bine asimilate.

Opinii desre efectele vinului asupra sănătăţii

În Europa, cea mai veche atestare a etnoterapiei (terapia cu vin) ne parvine de la Hipocrate. În lucrările sale, părintele medicinei amintea că tracii foloseau vinul în scopuri medicinale împotriva intoxicaţiilor cu ciuperci şi a unor stări de şoc produse de muşcăturile de şarpe.

Totodată, Hipocrate recomanda vinul ca pe un tonic al sistemului nervos în cazul persoanelor care erau şocate de frica de moarte, atunci când se îmbolnăveau.

Mai târziu, în epoca romană, erau cunoscute efectele vinului asupra unor bolnavi de inimă, iar în epoca medievală vinul era ridicat la rangul de elixir al tinereţii, care protejează organismul de efectele nocive ale stresului, ale oboselii şi ale frigului.

Terapeuţii care au urmărit efectele vinului asupra sănătăţii, spun că până în secolul al XVIII-lea, această licoare atât de apreciată nu a constituit un pericol pentru sănătatea omului, deoarece efortul fizic foarte intens depus de om în acea vreme permitea metabolizarea rapidă a alcoolului şi eliminarea exceselor prin mecanisme renale.

Antropologii de la Oxford apreciază că efortul fizic depus de om în zilele noastre este de 18 ori mai redus, în comparaţie cu epocile anterioare. De aceea, un consum excesiv de alcool, înlocuit de multe ori cu băuturi distilate, poate fi o otravă pentru om.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie apreciază că un consum moderat de vin curat, netratat cu substanţe chimice, poate fi folosit în tratamentul unor boli, chiar sub formă de cură profilactică împotriva îmbătrânirii.

Resveratrolul, un puternic antioxidant

În vinul roşu există un puternic antioxidant, resveratrolul, care are efecte anticancerigene. Această substanţă distruge celulele bolnave şi împiedică formarea altor vase de sânge care să hrănească tumoarea.

Resveratrolul acţionează prompt şi combate trombocitele. Totodată, prin acest mecanism, resveratrolul împiedică apariţia infarctului.

Efectele negative ale vinului

Consumat în cantitate mare însă, vinul roşu are efecte negative asupra stării de sănătate: produce dureri mari de cap, reduce capacitatea de concentrare, încetineşte activitatea cerebrală şi blochează reflexele.

O noutate privind beneficiile vinului

„Vinul este un produs miraculos pentru că omoară celulele canceroase. El este de 10.000 de ori mai puternic decât chimioterapia". Aceasta este concluzia specialiştilor de la Institutul de Ştiinţe în Sănătate -Les Breuleux din Elveţia.

În opinia acestora, vinul are multe virtuţi, dar foarte important este efectul său asupra chisturilor şi tumorilor. Vinul este un remediu dovedit contra cancerului de toate tipurile.

Specialiştii renumitului institut de sănătate precizează că această informaţie provine de la unul dintre cei mai mari fabricanţi de medicamente din lume, care a afirmat că, după numeroase încercări efectuate în laborator după anul 1970 (mai bine de 20), extrasele au demonstrat că vinul distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, printre care cel de colon, de sân, de prostată, de plămân şi de pancreas.

Componentele acestei băuturi au dovedit că vinul este de 10.000 de ori mai eficient decât produsul Adriamycin, folosit în chimioterapie, pentru a încetini dezvoltarea celulelor canceroase.

Mai mult, această terapie asociată cu extractul de lămâie distruge celulele maligne canceroase, fără să afecteze celulele sănătoase. Specialiştii elveţieni recomandă nu numai terapia cu vin, ci şi consumul strugurilor şi al altor preparate din aceste fructe sub formă de sucuri, de băuturi sau de produse de patiserie.

În consens, majoritatea experţilor medicali recomandă ca doza de vin consumată zilnic să nu depăşească 300 ml, chiar dacă eticheta indică un conţinut scăzut de alcool în vin.

În cazul femeilor care nu se confruntă cu suferinţe cardiovasculare sau cu nevroze, consumul recomandat este de 50-70 ml de vin sec, înainte de masa de prânz.

De asemenea, şi cantitatea de vin demisec, recomandat seara, cu o oră şi jumătate înainte de cină, este de 50-70 ml.

Pentru o persoană care serveşte dejunul la ora 12-12,30, de exemplu, când organismul indică un minimum de glicemie, persoana respectivă nu trebuie să consume mai mult de un păhărel de 50 ml în timpul mesei .

Prudenţă!

În timpul terapiei cu vin nu este indicată administrarea substanţelor sedative. Dacă o persoană doreşte să ia un extraveral sau un distonocalm, calmantul trebuie administrat cu două ore înainte ca persoana să bea vinul terapeutic.

Ce efecte are „sângele vegetal"

Cunoscut sub numele de „sânge vegetal", mustul are o valoare calorică de 900 calorii(la un litru). Licoarea poate fi păstrată în frigider mai multe săptămâni. Mustul are un efect diuretic şi ajută la eliminarea bilei.

Cura de must este indicată într-o serie de afecţiuni: intoxicaţii cronice, artrite, constipaţie, hemoroizi, surmenaj fizic şi intelectual, sechele post-hepatice, bronşite, calculoze, tuberculoză, tumori canceroase cu localizare pulmonară şi în afecţiuni ale pielii-dermatoze. Pentru persoanele aflate în convalescenţă, pentru anemici (copii sau bătrîni) se recomandă 500 ml suc proaspăt de struguri pe zi.

Studiile recente au arătat că la persoanele vârstnice care au consumat două-trei ceşti de suc de strugure zilnic, un interval de 40 de zile, s-a constatat o îmbunătăţire a problemelor legate de memorie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net