Compresele cu ulei cald regenerează părul

Ultima actualizare:

    6 leacuri  pentru  podoaba  capilară
6 leacuri pentru podoaba capilară

Ai face orice pentru a avea un păr sănătos, strălucitor şi de ce nu, lung? Aparent poluarea, stresul sau folosirea plăcii nu-ţi lasă nici o şansă. Dar specialistul Click, dr.Ovidiu Chiş, îţi spune că există câteva tratamente pentru ca podoaba ta capilară să crească.

Compresa cu ulei cald pe creştetul capului. Este un tratament Ayurveda complex pentru dereglări hormonale şi insomnie, care are efect foarte bun de regenerare a părului. Se face cu ulei de migdale, ulei de nucă sau cu ulei de măsline presat la rece la care se adaugă 10% ulei de ricin. Compresa se lasă 30 minute seara înainte de culcare. Se face zilnic timp de o lună.

Aplicaţii de ulei de măsline ozonizat. Se încălzeşte uleiul la temperatura corpului într-un vas cu apă caldă.

simeon stalpnicul png

Se masează bine zona creştetului cu acelaşi ulei. Apoi se îmbibă uleiul într-o mică compresă de bumbac şi se aplică pe creştetul capului. Se va feri capul de curenţii de aer. Compresa se lasă 30 minute seara, înainte de culcare. Se face de două ori pe săptămână.

Masarea rădăcinii părului cu preparate din plante

Urzică (frunze şi rădacini). Combate seboreea si mătreaţa, tonifică părul. Se face o infuzie. Se clăteste părul, frecţionându-se în acelaşi timp rădăcina. Se lasă zece minute să acţioneze, fără să te ştergi pe păr.

Foi de nuc. Se face o infuzie concentrată din frunze cu care se clăteşte părul, frecţionându-se în acelaşi timp rădăcina.

Rădăcina de brusture - decoct (fierbere) preparat din 3 linguri de plantă la o jumătate litru de apă. Se lasă să fiarbă încet 30 de minute. Se clăteşte părul şi se frecţionează.

Tincturi de plante medicinale

Salvia - 20 g de frunze, macerate 8-10 zile în 100 ml alcool de 40 de grade. Tinctura se diluează în părţi egale cu apă sau ceai de urzică şi se pune pe un tampon de vată cu care se frecţionează rădăcina părului.

image
image
image
image
image
image
FotoJet jpg
calendar ortodox 2021 25 martie bunavestire mihai coman jpeg
Construcție casă dreamtime com jpg
grave 674443 1920 jpg
boy 1666611 1920 jpg
Kati Ognean arhiva personală jpg