Beneficiile neştiute ale scorţişoarei

Ultima actualizare:

    Efectele benefice ale scorţişoarei depind de calitatea şi prospeţimea condimentului
Efectele benefice ale scorţişoarei depind de calitatea şi prospeţimea condimentului

Mirosul îmbietor de scorţişoară ne duce cu gândul la sărbătorile de iarnă, la prăjiturile delicioase abia scoase din cuptor sau la vinul fiert. Acest condiment este însă şi remediu pentru diferite afecţiuni. Descoperă cât de important este consumul de scorţişoară pentru sănătatea ta!

În Antichitate, scorţişoara reprezenta un dar destinat regilor şi valora de 15 ori mai mult decât argintul. Condiment exotic din India, Sri Lanka, Brazilia, Vietnam şi Egipt, acest condiment a ajuns în Europa în Evul Mediu.

Apreciată în diverse preparate culinare, scorţişoara se dovedeşte utilă şi în alinarea unor suferinţe. Bogată în fosfor, magneziu, fier şi calciu, scorţişoara îmbunătăţeşte digestia, detoxifică ficatul, scade nivelul de colesterol din sânge şi are proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antiparazitare.

Scade glicemia

Alimentele bogate în carbohidraţi cresc nivelul de zahăr din sânge. Scorţişoara, însă, poate diminua efectele negative ale acestor produse deoarece încetineşte procesul de golire a stomacului după fiecare masă.

Datorită conţinutului bogat de fibre, scorţişoara este un remediu pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, pentru că îmbunătăţeşte capacitatea de a răspunde la insulină şi reglează, în felul acesta, nivelul de zahăr din sânge. Fă-ţi un obicei din a consuma câte o linguriţă de pudră de scorţişoară zilnic pentru a preveni diabetul zahar şi pentru a ţine sub cotrol indicele glicemic. Poţi folosi scorţişoara la budinci, prăjituri, cafea, ceai şi în orice fel de mâncare.

Stimulează activitatea cerebrală

Scorţişoara are proprietăţi miraculoase nu doar atunci când este consumată, ci şi când este mirosită. Parfumul acestui condiment îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de a învăţa lucruri noi şi sporeşte atenţia.

Datorită rolului de tonic cerebral, scorţişoara vindecă migrenele, cefaleele şi este un bun adjuvant în tratarea anxietăţilor şi a depresiilor prin îndepărtarea tensiunilor nervoase. Aşadar, dacă munca ta presupune activitate intelectuală intensă şi stres, pune un pic de ulei de scorţişoară în camera de lucru pentru a-ţi stimula creierul şi a-ţi îmbunătăţi capacitatea de concentrare.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
semafor jpeg
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net