Iarna, învinge oboseala cu alimente energizante

Ultima actualizare:
Cum învingi oboseala iarna
Cum învingi oboseala iarna

Ai observat că în fiecare iarnă te simţi obosit şi fără vlagă? Explicaţia ar fi simplă: zilele prea scurte şi lipsa soarelui. Şi pentru că nu te poţi împotrivi naturii, specialistul Click!, dr.Ovidiu Chiş, îţi spune cum poţi depăşi această stare de indispoziţie apelând la o serie de produse energizante.

Băuturile tonifiante şi energizante sunt alcaline şi nutritive.

Iată câteva sfaturi:

- Pentru a acoperi necesarul de lichide trebuie să bei ape minerale tonice sau sucurile de fructe dulci.

- Maceratul la rece din plante - o linguriţă de plante la o cană de apă (preferabil de izvor). Se lasă 6 - 10 ore la macerat, la temperatura camerei. Când îl beţi, se poate încălzi puţin peste temperatura corpului.

- Prepară apă tonică cu lămâie, miere sau zahăr brun şi condimente (Grand masala). Se amestecă totul în blender.

- Prepară Lassi, un lapte bătut, diluat în proporţii egale cu apă sau ceai de anason ori fenicul. Lassi dulce răcoritor: cu miere sau zahăr brun, scorţişoară, cardamom, nucşoară, coajă de lămâie / lime. Lassi sărat încălzitor: cu puţină sare, chimion, ghimbir, turmeric, piper (roşu şi negru). Se bate până se omgenizează.

Cum învingi oboseala iarna
Cum învingi oboseala iarna

- Lapte de migdale. Se lasă la înmuiat 50 grame de migdale pentru câteva ore. Pieliţa se decojeşte uşor şi apoi se mixează adaugând treptat apă sau lapte de orez. Se îndulceşte cu miere.

- Lapte de mango: un mango copt se procesează în blender cu o cană de lapte de soia sau de orez, 2 linguri de zahăr brun sau candel şi 2 linguri de apă de trandafiri sau câteva seminţe dintr-un baton de vanilie.

- Cura cu fructe uscate pentru întărirea sistemului nervos: 1 smochină, 2 curmale, 2 migdale şi 5 stafide negre, se lasă la înmuiat în apă peste noapte. La micul dejun, se consumă atât lichidul cât şi fructele înmuiate.

Iată alimentele care îţi dau vitalitate!


    Cum învingi oboseala iarna
Cum învingi oboseala iarna
image
image
image
image
image
image
FotoJet jpg
calendar ortodox 2021 25 martie bunavestire mihai coman jpeg
Construcție casă dreamtime com jpg
grave 674443 1920 jpg
boy 1666611 1920 jpg
Kati Ognean arhiva personală jpg