Îţi cade părul? Foloseşte comprese cu ulei de nucă


    Îţi cade părul?
Îţi cade părul?

Căderea părului se intensifică iarna, din cauza imunităţii scăzute. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne oferă câteva soluţii naturiste pentru această problemă.

Stresul, poluarea, alimentaţia haotică, toate ne influenţează negativ sănătatea. Unul din semnalele de alarmă pe care corpul nostru le transmite este căderea părului.

În anotimpul rece, organismul nu are la dispoziţie prea multe vitamine din fructele şi legumele proaspete. În plus, purtarea căciulii favorizează afecţiunile scalpului, precum mătreaţa şi căderea părului.

Compresă cu ulei cald. Se foloseşte uleiul de ricin sau ulei de nucă diluate în părţi egale cu ulei de măsline. Se încălzeşte amestecul de uleiuri la temperatura de 40 de grade, într-un vas cu apă caldă.

Se masează bine zona creştetului cu acest ulei. Apoi se îmbibă uleiul într-o compresă de bumbac şi se aplică pe creştetul capului. De aici, uleiul se va răspândi pe toată pielea capului. Terapia durează 30 de minute şi se face în poziţie şezândă. Se va feri capul de curenţii de aer. Se poate face seara, înainte de culcare, sau dimineaţa înainte de a spăla părul. Se repetă de două-trei ori pe săptămână.

Tonic contra căderii parului. Se amestecă două linguri de ulei de măsline cu un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie sau o fiolă de vitamina C. După ce se omogenizează amestecul, se aplică pe părul curat (spălat de cel mult una-două zile), se acoperă cu o cască de nylon şi se lasă 45 de minute să acţioneze, după care se spală cu şampon. Se repetă această operaţiune de două-trei ori pe săptămână.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
cub claudia pavel cream png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg