8 motive pentru care nu te saturi la masă

Ultima actualizare:

    Dacă ţie îţi e  mereu foame,  revizuieşte-ţi  meniul de zi cu zi
Dacă ţie îţi e mereu foame, revizuieşte-ţi meniul de zi cu zi

Te simţi uneori flămând, chiar dacă tocmai ai dat gata un prânz gustos, o cină copioasă sau o gustare? Unele alimentare ne pot păcăli în a nu recunoaşte atunci când suntem sătui, provocând foame, iar acest obicei poate adăuga câteva kilograme în plus siluetei noastre. Iată câteva trucuri simple care potolesc pofta pentru totdeauna.

Bei prea mult suc

Sucurile, ceaiurile cu gheaţă şi alte băuturi îndulcite sunt o sursă bogată în fructoză, aproape două treimi din consumul nostru zilnic. Cercetătorii de la Universitatea Yale (SUA) au arătat că băuturile îndulcite reduc fluxul de sânge şi de activitate în regiunile creierului care reglează pofta de mâncare, iar nivelul de saţietate era mai redus.

Eşti plictisit

Cercetătorii din Australia au descoperit că distragerile vizuale pot ajuta la reducea poftelor. Pentru a te testa, imaginează-ţi o friptură mare şi crocantă. Dacă îţi este cu adevărat foame, friptura ţi se va părea foarte delicioasă, iar dacă nu ţi pare tentant, atunci ai nevoie de o distragere a atenţiei, nu de mâncare.

Micul dejun n-a fost mare

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au descoperit că cei care mâncau doar 300 de calorii la micul dejun au câştigat în greutate de aproape două ori mai mult faţă de cei care consumau 500 de calorii. Un mic dejun bogat stabilizează nivelul glicemiei şi al insulinei pe parcursul zilei, ceea ce înseamnă mai puţine pofte alimentare bruşte.

Nu bei ceai

Potrivit unui studiu, o ceaşcă de ceai negru băută după o masă bogată în carbohidraţi, reduce nivelul de zahăr din sânge cu 10% pentru aproape 3 ore. Compuşii polifenolici din ceai negru suprimă senzaţia de foame.

Nu consumi legume cu frunze verzi

Verdeţurile sunt bogate în vitamine esenţiale B, acid folic şi combat depresia, oboseala şi creşterea în greutate. Potrivit unui studiu, persoanele care ţin dietă cu salate şi verdeţuri pierd de 8,5 ori mai multe kilograme decât cei care nu consumă legume cu frunze verzi. Acestea sunt, de asemenea, bogate în vitamina K, un alt nutrient care reglează insulina, punând capac poftelor.

Nu te hidratezi

Deshidratarea însoţeşte adesea senzaţia de foame. Bea un pahar de apă înainte de a mânca şi vei vedea că poftele se diminuează şi vei mânca mai puţin. În plus, dacă vrei să pierzi în greutate, asigură-te că ai la-ndemână şi un pahar de apă, în timpul mesei.

Mănânci conserve

Multe alimente conservate sunt bogate în compuşi chimici bisfenol-A (BPA). Expunerea la BPA poate provoca valori anormale la leptină, care, potrivit cercetorilor de la Universitatea Harvard, conduce la pofte alimentare şi obezitate.

Nu mănânci fulgi de ovăz

Dacă ţi-e foame imediat după un bol de cereale la micul dejun, atunci treci pe fulgi de ovăz. Un studiu recent de la Universitatea de Stat Louisiana arată că senzaţia de saţietate este mai mare în rândul celor care consumă fulgi de ovăz , faţă de cei care mănâncă cereale simple.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net